Wednesday, 28 October 2009

Sunday, 26 July 2009

Status terkini ((^^)

Dah 2 bulan tak update blog nie.. sbb aku terlampau bz dengan kerja dan aktiviti harian aku.. Banyak benda yang aku nak cerita kan di sini.. smp dah tak tau nak cerita yang mana satu.

Yang pastinya kini aku berada di Reinassance Hotel, Melaka.. ada program C-TAP dan aku bakal menghuni hotel ni lagi 4 hari.. layannnnnn.. Dan aku baru balik dari Kuala Terengganu pada hari Jumaat lepas.. penat pun tak abis lagi dah kelam kabut ke Melaka. Aku dijangka sibuk sehingga lepas hujung August sahaja.. Lepas raya puasa aku tak pasti lagi macam ne jadual kerja aku.

Tapi yang pastinya, akan sibuk pada hujung minggu sehingga tahun depan. hehe mana taknya aku p ambil SKM (Sijil Kemahiran Malaysia) untuk Jurukecantikan yang ditaja oleh FELCRA. Kelas aku hanya pada hujung minggu dan kursus ni selama setahun. So, by next year aku dah boleh jadi mak andam (jika aku ada bakat ler.. hehe) or buka spa kecantikan.. hehe tapi tujuan aku ikuti program ni adalah untuk mengaplikasikannya pada diri aku.. hehe wanita mana tak suka mencantikkan diri.. semua nak nampak cun or comel.

Mama n papa dah sebulan di Michigan, US.. dan sekarang mereka ada kat Los Angeles.. akhirnya next week mereka akan kembali ke Malaysia. Harap-harap mereka akan kembali dengan selamat dan dijauhi dari penyakit H1N1 a.k.a selsema oink oink.. Mama cakap dia ada belikan hadiah special for me.. muahaha I wondering what.. aku bajet mixer kitchen Aid.. hohoho warna maroon.. hehe

Tok Cah dah selamat 'CUCI MATA' a.k.a operate mata buang selaput. Mata kanan berjaya diselamatkan tapi mata kiri mungkin dah banyak urat saraf dia rosak. So mungkin penglihatan tok cah tak kan kembali 100% pulih.. mungkin hanya 20%.. Alhamdulillah, kami berjaya pujuk dia p jumpa pakar mata dan aku yakinkan dia untuk buat operation mata tu. Selasa ni mata kiri dia pula yg akan dioperate.. dan tok cah dah tak takut sangat... sbb dia cakap tak sakit dan tiada apa2 pun.. yela operation mata sekarang guna laser je.. hehe teknologi dah canggih.

Emmm.. mungkin ada yang perasan dan mungkin ada yang tak perasan... kat bawah blog ni ada benda baru.. hehehe Daisypath yang comel.. dan yang menariknya.. tajuk dia ((^^) Now I'm with... mesti ada yang tertanya-tanya siapakah gerangan beliau. kena pula aku mention 'Boy'.. hehe sebenarnya aku dgn Mr M dah mcm couple.. Mr M ni si Ikan Emas tu ler.. tp yg kelakarnya kami tak pernah declare couple.. bila kami declare pun aku tak tau.. malah dia pun tak tau.. haha kelakar pula aku rasa.. apa sebenarnya hubungan kami ini? Kami hari2 call n sms.. asal ada peluang kami keluar bersama dan abiskan masa bersama. Dia dah jumpa dengan babah, pakcik makcik aku, tok cah dan embah.. kecuali mama n papa.. sbb dorang ke US dan macam biasa takut nak bawa dia jumpa mama sebenarnya.. haha

Maybe nexti time, aku akan citer pasal Boy ni.. aku rasa cukup la smp sini dulu.. Dah penat, esok nak bangun pagi.. program start kul 7.. hehe

All I can say now, semuanya aku berserah kepada Allah... of course Si Dia tahu akan kewujudan Boy nie.. tapi aku dah malas nak ambil pusing dan jaga hati dia.. Lagi pun, ini jalan yang Dia pilih.. aku hanya turuti kehendak dia.. meneruskan hidup tanpa Dia.

Thursday, 14 May 2009

setelah berakhir musim sibuk

Hehe lamanya tak update blog nie.. dah ada orang yang bising2 suruh update.. Seriously, aku sangat bz sekarang.. dan asyik gaduh dgn ayah aku je.. in other words.. I'm stress... hohoho stressss... stress sbb gaduh dengan ayah sendiri dan kerja yang tak menang tangan aku untuk membuatnya.

Anyway aku tak nak citer pasal keje n stress aku.. hohoho sebab nanti hanya tambah stress aku dan buat aku tak boleh nak tido lak nanti malam.

Well aku nak citer pasal life sosial aku.. hohoho bulan April ni memang sungguh sibuk aku ke Terengganu dan Melaka.. ada program kat sana.. siap tercampak kat sana selama 6 hari.. tapi seronok.. sbb dapat buat kawan baru, kenal orang n belajar banyak benda baru..

Lepas tu, aku sempat p Genting bersama Ina Gedik.. bercuti2 di sana.. Mmg enjoy katak betul kat sana.. main game puas2.. naik sebanyak boleh game.. buli orang dengan bestnya.. dan tak lupa juga usha laki2 yang boleh dicuci mata.. kebetulan masa kami p Genting.. ramai tourist dari negara India dan ada di antara mereka yang kacak ok.. seriously handsome.. hohohohoho siap aku n Ina main cup cup.. mana satu yg kami nak.

Di masa yang sama aku bz dating juga... hahaha dalam sibuk2 aku ke hulu ke hilir sempat lagi aku dating dgn Mr M. Almost every week aku akan kluar dengan dia.. Keluar dengan dia agak enjoyable juga.. sbb aku dapat buli n sakat dia dengan bestnya..

Tapi aku agak rasa janggal keluar dengan dia juga.. sbb dia suka layan aku seperti 'Puteri'.. apa jua benda yang aku sentuh n cakap.." cantikkknyaaaa".. "Kiutnyaaaa".. pasti dia akan tanya aku nak dia beli kan tak? erkkk helloooo.. tak payah la.. kalu diteruskan pasti dia akan jatuh muflis dibuatnya aku.. aku ni memang suka je sentuh n pegang barang2 yg comel.. tapi x bermakna aku nak membeli or miliki.. aku hanya sekadar mencuci mata sahaja.

Tak tau la korang kan, memang dah biasa dilayan mcm ni oleh pasangan mereka. Tapi bagi aku memang janggal la.. sbb aku tak pernah biarkan pasangan aku manjakan aku sampai mcm tu.. aku takut aku naik lemak dibuatnya lepas tu jadi ppuan pisau cukur.. haha trust me.. i can become gillete.. hehehe tapi aku tak nak la.. sebab aku tak nak susahkan orang lain lebih2 dalam bab menghabiskan duit orang lain.

Hoho tapi terdetik juga di dalam hati, wah!!! bestnya... dilayan mcm ni sekali sekala.. (ada harapan kena buli dengan aku lebih dasyat lagi).. It seems Mr M mcm sangat2 sukakan aku n sayangkan aku.. eemmm tu la masalahnya, aku masih tiada apa2 perasaan dengan dia. Dia dah anggap aku ni mcm gf dia.. tp aku masih anggap dia sebagai kawan aku. tapi aku nak sangat beri peluang pada dia, tapi di masa yang sama aku rasa sukar untuk menerima dia.

Aku pun tak pasti kenapa begitu jadinya. Aku tak nak dia pk aku hanya menggunakan dia. Dan aku sedar aku masih teringat akan si DIA. Owh sebut pasal si DIA, aku difahamkan oleh kawan Mr M yang kemungkinan besar kereta aku dah kena marked dengan dia. sebab tu aku ke mana sahaja or bersama siapa, dia akan tahu. Salah aku juga tak nak tukar plat kereta aku masa kena sebotaj (ada orang tambah huruf 'S' dan nombor 36 kat plat kereta aku) Aku tak nak la percaya,tapi ada baiknya juga aku tukar sebelum polis saman aku.. hehe.

Tapi kalu betul apa yg kawan Mr M cakap.. seriously aku sangat2 geram dgn DIA.. tergamak dia buat mcm tu kat aku.. patut la selama ni aku jadi pembuli jalan raya, xde sape buli aku balik.. hahaha gurau je.. tapi sekarang aku tau sudah mcm ne DIA suruh anak buah DIA ikut aku.. sungguh terasa hampeh.. dan yg pastinya aku juga tahu anak buah dia perhatikan rumah sewa aku juga.. hohoho sungguh hebat..

Aku memang tak faham sungguh dgn si DIA. Sayangkan aku tapi tak nak hidup bersama dengan aku atas alasan dia tak kan hidup lama. Tapi di masa yang sama tak boleg tengok aku bersama dengan laki lain atau terus kan hidup aku tanpa dia.. OK, can someone tell me.. apa yang dia nak sebenarnya dari aku?

Sebut pasal rumah sewa aku.. kini adik aku si Bob menumpang di rumah aku. OK lah, ada orang boleh teman aku.. dan nak siasat juga siapakah anak buah dia yang perhatikan aku? ke rumah aku ni dah dipasang kamera.. aduiiii aku nak kena cari pengesan kamera.. seriously, aku dah agak risau n takut.. takut peristiwa lama berulang kembali.. wawawawa

Okla, time to sleep.. mcm dah banyak je aku membebel dalam ni.. nanti ada masa aku akan ambil masa untuk update betul2 blog ni dan blog yang lain.

Sunday, 3 May 2009

Masih Jua

Hohoho lamanya tak update blog nie.. bz banget outstation.. hehe i'll try to update my blog again.. byk benda nak citer juga ni..

Anyway aku baru lepas tgk Ghost Season 2.. and i love the theme song.. enjoy it. Kena tgk TV siri ni.. besttttt!!! Season 1 layannnn.. season 2 pun mcm best

Opening Montage Ghost season 1...




Ok ni dia punya opening montage utk Ghost 2.. Tayangan di TV8 pada hari Ahad pukul 10.30 malam..

Tuesday, 31 March 2009

Hati ini..

Seminggu ni aku terasa seperti di awan-awangan.Setiap malam aku berasa seperti mendapat layanan yang istimewa, rasa disayangi dan dihargai. Dah lama aku tak berasa seperti ni.. Kali terakhir, aku rasa seperti ni adalah masa aku bersama DIA, di mana 6 tahun lepas.

Gosh.. hehe 6 tahun lepas tu.. ikhlas, aku masih teringat akan DIA, but life must go on. Dunia tetap berputar walaupun dia tidak ingin bersamaku (eemm is that the correct statement?? Haha biarlah, it doesn’t matter anymore, all I want is just my life back.. siapa yang tak nak siapa sudah tidak penting lagi kerana hanya DIA sahaja yang tahu kenapa hubungan kami sampai di sini sahaja dan kenapa aku membuat keputusan untuk melepaskan DIA). Suka atau tidak aku terpaksa menyusun langkah untuk meneruskan hidup ini.

Dan seminggu kebelakangan ini, perasaan itu kembali.. Walaupun ianya tidak sehangat atau sehebat seperti 6 tahun lalu, tapi ianya masih membuat aku tersenyum dan ketawa dengan hati yang lapang.

Tapi di masa yang sama, aku berasa takut dengan perasaan gembira ini. Kadang-kadang aku menjadi tak keruan memikirkannya. Ya... Ianya sangat mengganggu aku dan menakutkan aku.. Yup.. Perasaan ”JATUH CINTA”..

Aku pun tak pasti sama ada aku telah jatuh cinta atau tak.. haha kelakar kan.. lama sangat kot tak merasa diri ini diperlukan atau dihargai. Tapi di masa yang sama aku rasa musykil.. ye la.. it is too fast too furious.. mana mungkin aku baru kenal seminggu aku dah boleh merasai perasaan pelik ni.

Memang la aku ni jenis yang mudah jatuh hati, tapi aku tau selalunya tak lama.. just for fun dan mengisi masa lapang je. Tapi kali ni rasa agak pelik, eemm entah la.. susah untuk aku menerangkan dengan kata-kata.

Yang pastinya bukan aku sahaja berasa begini, malah dia juga merasa benda yang sama dan dia pula tanpa berfikir panjang untuk menilai perasaan itu terlebih dahulu dan meluahkannya tanpa segan silu dan menyatakan yang dia menyukai dan menyayanngi aku. Bagi aku memang agak pelik dan musykil, bagaimana dengan mudah dia boleh menyukai aku dan sedangkan dia tidak mengenali aku?

Setiap kali dia cakap dia sayang aku.. aku hanya mampu tergelak sinis dan memerli dia. Dan setiap kali tu juga aku akan bertanya, ”Kenapa awak suka saya?” dan dia akan menjawap ”Suatu hari nanti awak akan tahu”.. Erkk helloo.. aku tak nak tunggu hari tu datang.. aku nak tahu sekarang! Dia sendiri pun tak tahu kenapa.. tapi dia cakap dia yakin akan perasaan itu. Erkk hellooo againn... Yakin sahaja tak cukup ok.

Entahla, aku sepatutnya berasa gembira.. kerana akhirnya ada orang sayang dah hargai aku (eemm sebelum ni pun ada je.. tapi aku kureng berkenan), tapi tak tau kenapa aku rasa seperti tak pasti, tak yakin.. adakah ini yang aku mahukan??

Hakikatnya, aku tak bersedia untuk bercinta dan dilukai kembali. Ya, itu la yang sebenarnya. Apa yang DIA telah buat dan tinggalkan parut di hati ini, membuatkan aku sentiasa ingat akan DIA, agar lebih berhati-hati terhadap sesebuah perhubungan dan jangan mudah mempercayai lelaki.

Aku ingin disayangi dan dicintai tapi di masa aku takut disayangi dan dicintai...

Sebab tu sebelum ni aku lebih selesa hanya dengan status ”SKANDAL”, kerana skandal tak kan lama dan aku boleh datang dan pergi dari perhubungan itu begitu sahaja, tanpa perlu rasa terikat atau bersalah. Ish ish sejak bila aku jadi NAKAL nie?

Kebenarannya, aku masih hilang dalam terang. Aku impikan sebuah perhubungan yang bahagia tapi aku tau ianya terlalu sukar untuk aku menggapainya, kerana perhubungan yang aku impikan adalah perhubungan yang sempurna. Tapi kesempurnaan itu adalah mustahil dalam dunia ini. Adakah kerana ini juga membuat aku takut untuk menerima cinta dari sesiapa?

Ahuuhhhh...

Sunday, 29 March 2009

Pengapit

Sabtu lepas, dalam ulung kalinya dalam sejarah hidup aku selama 29 tahun ni, aku menjadi pengapit. Pengapit?? Hohoho yea.. Pengapit kepada pengantin sepupu aku si Da di Seremban. Kebetulan pengapit sepupu aku, tak turun kenduri di Seremban ni, so last minute Da mencari orang untuk menggantikannya. Kebetulan juga aku akan pergi ke kenduri dia, jadi dia pilih aku untuk jadi pengapit dia.. dengan harapan aku akan dapat ambil berkat untuk jadi pengantin berikutnya.. hohoho ni la apa yg orang tua2 cakap. Aku takde la nak percaya sangat.. sebab adik aku si Bob tu berapa kali jadi pengapit, tak juga naik pelamin.. haha

Tapi gara2 tu, aku memang kelam kabut la mencari baju yang sesuai nak jadi pengapit ni. Haha gabra gak aku dibuatnya, mana taknya aku mana ada pengalaman jadi pengapit nie, kena buat apa pun aku tak tau.. Plus sepupu aku ni bagi short notice one day earlier sebelum hari wedding.. End up aku pakai baju kebaya moden yang aku baru beli tu tapi kain takde la pula sebabnya aku beli baju nya sahaja.. hehe puas aku geledah bilik persalinan aku untuk match kan dengan baju kebaya putih moden tu. Sekali baru teringat kain batik yang bakal adik ipar aku bagi sebelum ni. Dan aku rasa tu la, yang paling sesuai untuk dipakai bersama.. Haha tapi masalahnya kain batik tu belum dijahit. Jumaat tu, terpaksa aku pi kedai Kak Sal minta jasa baik dia jahitkan dan petang tu aku nak ambil sudah.. Alhamdulillah sempat siap. Tapi yang kelakarnya, aku terlupa pasal tudung pula. Adei.. tiada pula tudung yang sesuai.. hehe end up, aku pakai je la dengan tudung putih..
Tugas pengapit ni hanya pastikan si pengantin sentiasa cun dan anggun. Pastikan make up dia sentiasa cantik. Lap peluh dia. Kipas dia untuk pastikan dia tak panas. Payungkan dia masa panas. hihi takdela susah sangat.

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.. fuh serious takdela best sgt jadi pengapit nie. Penat dan berpeluh juga. Haha cuma mungkin yang bestnya sebab dapat tumpang glamour je la. Tapi rasanya macam takdela juga.. hehe..

Nak tau sama ada betul ke tak apa yang orang tua2 cakap tu.. mari kita lihat sama ada lepas ni aku naik pelamin ke tak? Hahaha whereby I doubt it.

Thursday, 26 March 2009

Si Ikan Emas

Dah lama pula aku tak update life aku pasal skandal2 aku.. hoho skandal la sangat.. okla kisah laki-laki yang tersesat dalam hidup aku..

Aku ada kenal seorang laki ni dalam skype,dia nak add aku. Mungkin sebab mood aku baik hari tu, maka aku add je la dia tanpa banyak fikir. Dia tanya aku kat mana? aku jawab "BUMI".. haha dia gelak je.. Dia tanya aku asal mana? Aku jawap "BUMI" lagi. Hampir kebanyakkan soalan dia tanya aku, aku jawap "Bumi".. boleh tahan juga tahap kesabaran dia terhadap aku.. Hehe aku kadang2 mmg suka nak ngusik orang dan loyar buruk. (owh aku start chat dgn dia hari Isnin lepas.. hehe baru 4 hari kawan ma)

Petang tu, kami sibuk berchatting.. tanggapan pertama aku terhadap dia adalah.. dia ni seorang yang baik, penyabar dan macam ala-ala tabligh atau alim. Hehe kenapa aku cakap mcm tu? Sebab dia tau je nak refer pada surah mana dalam al-quran untuk menyokong kata2 dia.. aku hanya mampu tersenyum je bila baca apa yg dia tulis. Dan aku bajet aku dan dia takkan lama kawan. Sebab pemikiran kami terlalu berbeza.

Aku jenis yang huha nya orang, sedangkan dia pula orang yang mencari keredhaan Allah.. Huh bukan la aku tak mencari keredhaanNya, tapi aku memang ngaku aku lebihkan duniawi dari akhirat, sedangkan dia sebaliknya. Tapi hingga ke hari ni, sangkaan aku meleset sama sekali. Kami masih berkawan dan aku tak tahu sampai bila kami mampu mengekalkan persahabatan ini.

Setakat ni kami dah bertukar no telefon dan sejak dia mempunyai no hp aku, setiap malam dia telefon aku.. dan cakap berjam-jam.. Pelik kan?? orang mcm dia boleh bergayut lama2 dgn aku.. apa yang kami bualkan?? Macam2 topik.. dari hal dunia hingga la ke urusan akhirat. Tapi yang peliknya, tanggapan pertama aku tak match langsung dengan cara dia bercakap.. cara dia cakap mcm agak rock dan selamba.. hehe bukan apa, kalau orang yang alim2 ni cara percakapan mereka begitu sopan, halus berbicara mereka.. kira tenang je tinger bila dengar kan.. Tapi dia memang agak berbeza.

Owh aku panggil dia Ikan Emas.. hehe sebab dia selalu lupa apa yang dia nak cakap bila aku selalu potong dia cakap.. hehe buat pengetahuan korang Ikan Emas memang pelupa.. ni fakta tau.. hehe

Dia sebaya dengan aku, orang Shah Alam dan membesar di Shah Alam.. malah dia sekolah di SM seksyen 19.. woooo nasib baik aku tak skool kat situ.. hehe dia prefect masa kat skool tu. Tinggi 173cm berat 80kg, anak bongsu dan anak laki tunggal. Dia tinggal kat batu 3, ayah dia bekas bomba, dia ada 2 kakak tiri, kerjaya: freelance.. supaya dia dapat lebih kepada ibadat kepada Allah.. hehe gila byk maklumat pasal dia aku tau kan.. haha biasa la aku menjalankan sesi soal siasat..

Sedangkan dia tak tau pun sangat pasal aku.. even nama aku pun dia tak tau.. haha teruk kan aku.. saje suka mendera dia.. aku suruh dia cari sendiri.. gila nakal aku.. aku banyak berahsia dengan dia.. tapi dia masih bersabar dengan aku.

Tapi bagi aku, Ikan Mas ni memang lain dari kawan2 skype yang aku kenal.. aku tak tau kenapa.. aku rasa seronok berbincang dan bergaduh pendapat dengan dia.. Dan yang kelakarnya, adalah alasan yang dia berikan kenapa dia suka berkawan dengan aku.. dia cakap sebab dia nak latih diri dia.. pelik sungguh jawapan dia.. haha melatih diri untuk lebih bersabar ke? atau melatih diri untuk menepis segala bentuk perlian dari aku atau berlatih untuk menyangkal segala hujah2 dari aku.. hehehe

Tapi semalam, masa dia bertazkirah kat tinger aku nie.. tak tau kenapa terlintas satu pertanyaan di kepala aku. Aku terfikir kenapa Allah kenalkan aku kepada dia. Bagi aku, setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya. Sama juga dalam hal jumpa dan mengenali seseorang.

Emm entah la, tapi sejak dia rajin borak dengan aku, dia asyik buat aku teringat kepada DIA. Aku rindukan DIA.. rindu nak berborak dan bergaduh dgn dia.. hehe

Anyway, aku suka kawan baru aku nie.. Dia boleh dibuat kawan.

p/s- Hehe tanggapan aku tak salah mengenai dia.. kenapa dia yang baik2 tu bercakap agak selamba dan rock.. sbb dulu dia tu agak nakal skit.. kira penah jadi street performance dan bergaul dengan macam2 jenis orang. Kemudian, dia ada terima hidayah dari Allah swt membuatkan dia berubah menjadi orang yang lebih baik.

Tuesday, 24 March 2009

Siput babi yang tak sedar diri

Petang ni aku sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt berbuluuuuuuuuu dengan semua driver2 siput babi yg tak sedar diri.. eeeeeeeeeeeeeeeeeee aku mmg xle nak tolerate dgn driver ala2 siput babi yg tak sedar diri.. geram sungguhh!!!

Kenapa aku panggil mereka driver siput babi tak sedar diri?
  1. siput babi bergerak sgt2 la lembap... seminit xtau la sejauh mana dia dah smp..
  2. bayangkang siput babi yg lembap tu.. ada hati nak bawa kereta pula..
  3. dah la ada hati nak bawa kereta lepas tu, ada hati pula nak duduk lane yang paling laju..
Memang dasar siput babi yg tak sedar diri!!!
(psst jgn salah faham k.. aku panggil "siput babi" bukan sbb perkataan kedua k. tapi sebab kelembapan mereka.. kebetulan pula si siput babi nie.. nama kedua dia adalah binatang haram tu hahaha..bukan aku maki mereka dengan bermaksud "Bab1" tu... aii mcm ne la, aku tak panggil mereka siput babi.. duduk lane laju, tapi bawa just 80 - 90km/j je.. lepas tu jarak kereta antara kereta dia dan depan dia.. boleh sumbat bas.. pastu asyik bagi org potong dia.. apa dia ingat kereta belakang ni baik hati sangat ke bagi kereta lain potong Q.. )

Dah la, aku yang sedang memandu di belakang anda rasa seperti nak lenyek je korang dari belakang.. nasib baiklah kereta comel aku tu bukan kereta kebal atau kereta big foot.. kalu tak, memang dah abis semuanya aku langgar dan lenyek biar jadi besi buruk semua kenderaan yang dipandu oleh siput babi nie..

Aku nie bukan apa.. aku memang sedar cara pemanduan aku... mmg la mcm F1, tapi tolong la ada consideration pada kami2 yang sememangnya nak cepat.

Petang ni memang banyak dugaan aku, aku ni pula punya la nak balik cepat.. sebabnya nak tgk SPA Q 2.. hehe minggu ni minggu terakhir, dah la semalam tak tengok.. so hari ni nak la tgk kan, apa jadi dgn citer plastik nie. Tapi tak tau la knp, byk pula dugaan yg terpaksa aku terima.

First, aku dah tutup PC aku.. baru aku sedar.. ada pula kerja aku yang aku tak save dalam thumbdrive aku.. adei kena la pula ON kan semula dan copy kerja aku ke dalam tu.. (kentut betul)

Second, sebelum aku naik kereta.. terpaksa la aku singgah bank dekat dgn ofis aku untuk keluarkan duit dan tambah nilai aku punya kad Touch n Go.. sbbnya dalam purse aku cuma ada sekeping note RM 1 sahaja dan beberapa keping syiling.. di mana cukup la untuk lepas tol Besraya RM1.30 tu.. Aku sampai je depan bank, aku nampak security tutup pintu dan letak nota x boleh masuk.. adeiii penat je aku berjalan ke bank.. ingatkan nak balik terus tapi baru aku teringat aku punya tangki minyak kereta dah hampir kontang. Nak tak nak kena singgah isi minyak kat Petronas, dan nasib baik ada ATM.. boleh la aku keluarkan duit dan tambah nilai Touch n Go.

Hohoho ku sangkakan segala2nya berjalan dengan lancar.. dan aku sememangnya sedia maklum dengan keadaan jalan MRR2.. aku dah tau di area mana bakal jam dan laluan mana yang perlu aku selit2kan kereta aku untuk pastikan aku berada di fast track.

Third, aiii tak tau la kenapa... waktu tu juga la aku rasa seperti nak terkucir.. adeiiii masa kat ofis tadi takde pula perasaan ingin ke tandas, tapi di kala ini lah perasaan tu nak datang mencanak2.. eeee sungguh menggeramkan.. nak berhenti singgah di mana2 stesen petrol, amat2 la aku tak hingin.. sbb aku nak cepat smp umah.
Tapi apakah daya, hari ni ramai pula siput2 babi yang tak sedar diri wannabee (ingin jadi) F1. Dan gara2 WANNABEE yg tak sedar ini, area yang tak sepatutnya jam pun jadi jam. EEeee sungguh berbulu aku kepada mereka ni..

Tak tau kenapa ramai betul siput babi tak sedar diri petang ni.. agaknya sebab cuaca tak panas dan rasa dingin (sebab hari ni hujan dari pagi sampai la ketengah hari).. membuatkan mereka lupa daratan..dan menyusahkan aku yang tengah terdesak nak ke tandas.. Puas aku cuba bertenang agar perasaan nak ke tandas tu takde la terdesak sgt. Tapi disebabkan siput2 babi yang tak sedar diri ini, aku telah menjadi hilang sabar.

Fourth, kebetulan pula aku nya Smart Tag tak bernyawa.. jadi aku ingatkan bateri abis.. aku siap beli bateri baru di Petronas dan gantikan bateri lama. Adei, tak berfungsi juga Smart Tag aku.. sahih.. dah rosak.. wawawawa sedihnya.. sekarang aku dah takde Smart Tag.. kalu nak beli baru mesti RM100++. Nak tak terpaksa la aku melalui laluan Touch n Go.

Oleh kerana aku terdesak nak sampai umah dengan cepat, maka aku terpaksa la memandu kereta seperti orang gila yang nak tercirit memotong semua kereta2 siput babi.. haha (kan tu selalu kita cakap kepada kereta2 yang drive laju gila dan mcm org gila menyelit kiri kanan.."bawa laju2 nak smp cepat ke umah sebab nak terberak kot" hahaha gitu la ayat memerli kita kepada pemandu2 yg kurang hemah ni).

Fifth, selepas aku melalui tol terakhir ke rumah aku.. (terpaksa melalui highway Kajang Silk untuk cepat sampai ke rumah), tah mcm ne.. aku letak kad Touch n Go tak elok2.. tergolek pula kad tu tepi ruang handbrake kereta aku.. adei @$&^!*%^ sungguh menambah kebengangan aku.. puas aku cuba capai.. tapi makin jatuh ke bawah pula.. (agaknya inilah balasan aku asyik duk kutuk si siput2 babi wannabee nie).

Akhirnya, aku sampai rumah dengan selamat.. pada pukul 6.45pm.. syukur... sempat juga aku membuat urusan peribadi dan menonton SPA Q 2.

Tapi kegeraman aku kepada Siput2 babi wannabee ni, memang masih belum reda lagi.. haha sebab itu aku mengomel di dalam ini..

Hehe apa la dosa si siput babi... mesti petang ni banyak siput babi yg tersedak2 sbb aku asyik sebut nama mereka je. Hahaha ksian siput babi.. kerana kebodohan, mementingkan diri sendiri dan kelembapan pemandu kereta.. Aku telah menyamakan mereka seperti siput babi.. so slowpoke!!

p/s- Korang tu kalu jadi pemandu, jadi la pemandu berhemah.. tapi jangan la jadi seperti siput babi WANNABEE yang tak sedar diri.. tolong la duduk di lane yang bersesuai dengan hemat anda.. jangan la nak duduk lane paling laju.. ianya utk mereka memandu ala2 F1, nak cepat ke destinasi, emengency.. kalu korang nanpak kereta belakang mcm laju or dah start cucuk tu.. faham2 la, bahawa anda sedang menghalang kelancaran pergerakan kereta. Dan adakah anda sedar.. kadang2 kerana siput babi WANNABee yang tak sedar diri ini adalah faktor yang menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk di KL dan paling teruk sekali penyebab kemalangan.
Last but least, kesian dan simpati lah kepada orang seperti aku yg nak terdesak nak ke tandas nie.. haha, boleh tak sepanjang dalam kereta aku asyik terfikir botol botol botol!!! hahaha

Sunday, 22 March 2009

Disney On Ice - Fasa 2

Ok sambung balik kisah mengenai Disney On Ice.. Show malam tu abis dalam pukul 10.15 gitu.. mcm biasa la.. Cik Ieta kita mmg suka bergambar.. so bergambarlah kami di sana di sini..

Lepas tu, siap boleh pula mengimarahkan suasana di Booth Celcom.. hehe siap dapat pen dan note pad free.

Dalam pukul 11 kot, baru kami bersurai.. owh sblm aku terlupa, masa show Disney On Ice break.. tak semena2 aku menerima panggilan telefon dari Cayui (My Ex).. pelik juga sbb tetiba dia called kan... dah lama juga dia x called aku.. ke dia called aku sbb dia dpt missed called dari aku sblm nya.. Sbb masa aku nak datang ke Stadium Putra nie.. aku agak blur dan x reti nak p.. kena pula jalan jammed la pula.. kebetulan ada konsert Hotlink di Stadium Bukil Jalil.. dikenakan pula aku dah agak lewat dari masa yg dijanjikan.

Dan kali terakhir, aku p stadium ni adalah 6 7 tahun lepas, itu pun bersama dia.. so nak xnak aku call.. tp x dapat la pula.. Tapi alhamdulillah, aku dapat parking n smp di tempat yg dijanjikan sebelum Show bermula.. hehe

So, masa terima panggilan dari Cayui.. mmg terkejut juga la.. aku tanya knp call.. dia ckp sahaja je.. sbb teringat.. uih pelik aku.. tapi aku masih tak puas hati dgn jawapan dia.. so, aku tanya lagi.. samada dia called aku sbb dia dpt missed called dari aku atau sbb lain? dia ckp sbb teringat.. haha serious pelik...

Dan tak tau la mana datang gila aku, lepas abis show tu.. aku call dia tanya nak dinner dgn aku x.. kebetulan aku x dinner lagi.. n malas nak mkn sorang2.. Dengan dia, aku mmg kenal sgt.. demi aku, x penah jadi masalah bagi dia.. ibarat pucuk dicita, ulam mendatang..

Kami berjumpa di Petronas, Sg Besi.. kemudian aku tumpang kereta dia.. sbb dia ajak makan kat Kg Baru.. tau2 je la area Kg Baru tu mcm ne.. nak cari parking mmg susah la.. mula2 dia nak ajak mkn nasi lemak depan skool Kg Baru tu.. pastu x jadi.. dia nak p mkn western food la pula.. ish x kisah la.. mkn mana pun... dia yg bayar.. haha

Sepanjang dinner dgn dia.. aku rasa aku masih boleh anggap dia kawan.. tp sedikit sebanyak aku masih x dpt mengawal air muka meluat aku terhadap dia.. haha gila jahat aku ni kan... bukan aku suka2 nak buat air muka poyo tu.. tp stiap kali dia tanya aku bila nak kawin.. lepas tu masih menaruh harapan pd aku... adei.. come on la.. kita dah perpisah 6 tahun.. sudah2 la.. please move on with your life..

Kita terlalu berbeza.. ruang gap kita pun terlalu lebar ibarat selebar broadband k.. hehe

Actually, dah lama juga aku tak jumpa dia.. adalah setahun or 2 tahun lebih.. dia masih sama seperti dulu.. cuma dah berisi skit dari thn pertama lepas putus dgn aku.. kira ok la.. rasanya dia mcm xde berubah pun..

Kena pula masa kami nak pulang, hujan masih lagi renyai2.. nasib baik x lebat..so, aku malas nak berpayung dgn dia, lagi pun payung dia kecik je.. so aku redah je la... tp biasa la.. mana ada laki tak nak tunjukkan dia gentleman kan.. dia tetap cuba memayungi aku.. rela dia basah skit.. haha

Malam tu aku sampai umah dalam kul 1 AM..nasib baik la aku balik umah aku sendiri.. jadi mmg tiada waktu curfew utk aku.. sebelum kami berpisah dan naik kereta masing2.. dia ada tanya aku.."bila lagi nak keluar bersama?" aku hanya pandang dia.. n senyum... mgkn tahun dpn kot.. (haha gila jahat aku)

Saturday, 21 March 2009

Disney On Ice - Fasa 1

Hohoho korang jangan jeles.... semalam ada orang ajak aku pi tengok Disney On Ice - Princess Wishes.. haha jgn salah faham pula.. yang ajak tu perempuan tau.. kebetulan dia ada satu extra ticket free.. dan kebetulan dah lama aku x jumpa dgn si Ieta nie.. so, aku dgn hati yg gembira menerima pelawaan dia.. (Thanks Ieta)

Kami dapat duduk row depan (2nd row dari baris paling hadapan.. kalu x silap aku harga tiket tu dlm RM100++).. Ni la kali pertama aku tgk show mcm nie (on ice).. kali terakhir aku p tgk show mcm ni masa aku kecil kot.. itu pun kalu x silap aku Royal Circus dgn famili aku.. Aku agak teruja juga nak p tgk Disney On Ice.. ialah nak buat mcm ne.. aku ni kan salah satu peminat Disney.. lebih2 cartoon Disney..

Meh aku citer intipati secara ringkas rancangan Disney On Ice nie.. (huhu gambar ada la skit.. ni pun aku rembat dari facebook Ieta.. nak buat mcm ne.. aku x bawa camera sendiri.. n hp HTC aku bateri dah kojol.. eleh kalu ambil guna hp HTC pun x berbaloi.. sbbnya bukan ada flash pun.. ) So yg mula2 kluar di atas pentas ais adalah Tinklebell.. comel je Tinklebell dia.. Kemudian diikuti dengan karektor utama Disney.. hohoho sape lagi kalu bukan Mickey and Minnie Mouse..





Show dimulai dengan kisah Aladdin dahulu.. Berlatar belakang kan Pasar Agrabah (huhu entah betul ke x aku eja ni) Lepas tu Princess Jasmine merayau di pasar tersebut.. Aladdin kena tangkap.. Genie keluar.. hohoho menarik juga la.. oh sblm aku terlupa.,. citer dia xdela dr mula smp abis.. hehe ni lebih kepada musical show.. of course lagu2 yang glamour dari Filem tersebut dipilih utk buat show.. Kalau dalam Citer Aladdin ni kena la ada lagu "A Whole New World".. (hehe aku suka gila lagu nie)





Lepas tu Princess Snow White pula keluar bersama Prince charming dia.. hehe korang mesti tau dlm kisah Snow White wajib ada 7 org kerdil dia (The 7 Dwarfs).. n sudah pasti ada mereka nie semua.. eemm bila tgk show Snow White nie.. aku ingat lagi masa kecil2, ni la katun fav aku.. setiap hari aku asyik playkan tape katun Snow White.. haha gila aku leh ingat jln citer dia.. Dan utk pengetahuan korang gak Snow White adalah 1st filem katun Disney..

Kemudian diikuti show Little Mermaid... ini mmg dinanti2kan oleh aku.. dlm byk2 cartoon Disney, aku paling suka Little Mermaid.. mgkn sbb byk lagu2 dlm tu best2.. dan aku rasa Prince Eric adalah yang paling kacak dlm byk2 Prince Disney.. muahahahaha dan aku suka juga watak Sebastian (si Lobster) sbb dia pandai nyanyi dan kelakar..




Lama juga show utk Little Mermaid nie.. hehe ye la.. Little Mermaid mmg byk lagu n lagu dia pun byk yg best.. siap di pertengahan show tu boleh break 15 minit jap utk mereka tambahkan dan ratakan ais.. hehe owh x lupa juga.. ada juga jemputan utk penonton (kanak2) utk naik ke dlm bot.. kira terlibat sikit dlm show Little Mermaid ler.. tah berapa la parent mereka bayar.. hehe.. one thing aku suka sikit pasal show Little Mermaid nie.. sbb ada effect tambahan.. iaitu mereka ada hasil bubble.. ala belon sabun tu.. hehe utk kasi effect mcm dlm laut ler.. kira mcm buih2 dlm laut gitu.. best gak.. kami yg duduk row depan ni.. kira sampai la juga bubble tu ke arah kami... aku pun ngalahkan budak2 sibuk memecahkan belon sabun tu.. haha aku boleh sempat pula berebut nak pecahkan bubble dgn budak belakang aku.. haha
Lepas tu, watak Bell dari Beauty & The Beast pula keluar.. sayangnya The Beast xde.. hohoho sungguh x glamour agaknya Beast dia.. tp yang pasti nya karakter candle candeliar (lilin) tu adalah kluar.. boleh x, aku x ingat nama dia n malas nak search dlm internet.. yg aku tau nama dia ala2 Perancis gitu.. sbb tu aku susah nak ingat.. hehe.. yg best pasal show Beauty ni.. dia byk pelakon tambahan.. hehe Cik n Encik sudu garfu..


Abis persembahan Beauty & the Beast, Mulan pula kluar.. eemm persembahan utk Mulan ni biasa je la.. xde apa yg menarik sgt.. (hehe sorry yea.. pic selepas ni dah tiada.. nak buat mcm ne cik camera kita x abis upload lagi dlm FB dia.. so xle la nak culik pic dari beliau.. xpe xpe.. korang tgk n bacala dlm blog beliau nanti)...

Hohoho lepas Mulan ni yg aku suka sgt.. antara ramai2 princess Disney.. karektor ni yg paling aku suka.. malah bagi aku dia la Princess Disney yang paling cun dan cantik.. hehe korang tau ke sape.. well sebenarnya aku dpt nama nickname ni pun adalah dari dia.. punya la aku suka Princess nie.. smp aku gunakan nama dia sbg nickname aku.. tapi ada perbezaan sikit ejaan la.. tapi bunyi sama k.. Siapa lagi kalu bukan Princess Arora.. dari Sleeping Beauty..

Dalam Persembahan Sleeping Beauty ni mmg best n ganas la.. mana taknya.. siap ada prop naga tu.. hohoho dan yg paling x sangka.. siap ada effect api... Sang naga menyemburkan api ke arah Putera.. ganas ganas... terkejut gak masa api kluar dr mulut naga tu..


Last but not least, korang mesti dah tau kan.. siapa the last princess nie.. mana mgkn dia xde dlm ramai2 princess Disney nie.. even dia la yg paling glamour antara ramai2 Princess Disney nie.. hehe aku pun x tau knp dia glamour.. mgkn kah sbb kasut kaca nya kah? atau sebab dia selalu kena buli dgn mak tiri n kakak2 tirinya kah.. hohoho mesti korang dah boleh teka.. siapakah beliau.. Dia adalah Cinderella...

Dalam persembahan Cinderella nie.. yg menarik perhatian aku adalah prop kereta kuda dia.. cantikkkk.. hehe mcm nak naik je...

Di penghujung persembahan Disney on Ice ni... ke semua Princess n Prince ni keluar.. dan beramai2 memeriahkan pentas ais tu.. hoho siap ada bunga api tu keluar dari kereta kuda Cinderella.. mmg x sangka..dan mengejutkan..

Kesimpulannya, agak menarik juga persembahan Disney On Ice nie.. n of course kanak2 excited gila la... bila tgk karektor utama mereka meluncur di ais... aku agak kagum juga dgn budak2 ni.. ye la.. ramai yg kenal karektor lama mcm Snow White and the 7 Dwarf.. siap tanya ayah dia yg mana satu Grumpy.. hahaha bukan apa.. Snow White adalah katun yang paling lama.. agak kagum la.. jika budak zaman skrg tau karektor ni.. Dan bagi aku pula, bila tgk semua charactors ni.. ia mbuat aku teringat zaman kanak2 ribena aku.. hehe ialah dulu mana ada byk sgt katun or anime nie.. kira katun Disney adalah fav aku.. mana penah aku miss mana2 katun dari Disney nie..

Oh jgn jeles.. aku siap ada beli cawan Mickey.. berharga RM30.. gila mahal.. n dpt straw+sudu Sebastian.. hehe beli pun utk kenangan je.. Kenangan p tgk Disney On Ice secara percuma.. bersama Ieta, Shu dan Ayu.

p/s- Thanks Ieta sbb sudi menyeret aku bersama.. dan x lupa juga pic2 yg cantik nie..

Wednesday, 18 March 2009

Mr D (The End)

Aku baru lepas gaduh dgn Mr D.. dan akhirnya dia telah membuat keputusan tidak akan berhubung dengan aku atau chat dengan aku. Well guess what?? I'm not even care if him wants to be friends with me or not.. after what have he have said to me.. all those bad things..

Tahap kesabaran aku ada tahapnya juga.. so aku main je la rentak dia.. dan sekarang dia tak suka.. so ok la.. aku mmg tak ada rasa apa2 pun.. cuma nak tergelak.. sbb kami sempat gaduh pasal pewarna kuku n rantai emas..

Kami bersetuju untuk membuat pertukaran 2 pic gambar dia ditukar dgn address blog aku.. aku pun tak pasti dia tu pic dia ke tak.. sbb malas nak fikir sudah. Aku bagi dia link blog zodiak aku. Pic yg dia bagi tu, aku nampak dia ada pakai rantai emas.. so aku tanya la, dia pakai rantai emas ke? Dia ckp ya tp kadang2.. adei serious nak tergelak aku dibuatnya, sbb aku ingat lagi masa dia called aku, aku dengar dia penah marah staff perempuan dia sbb pakai pewarna kuku atas alasan tak sah solat (serious masa tu kagum aku dgn Mr D ni.. ialah bukan semua org berani nak tegur ma)

Tapi bila aku tgk pic dia pakai rantai emas.. serious aku dah tersengih.. aku tanya dia tau tak hukum laki pakai barang kemas? HARAM tau.. ada ke patut dia boleh argue dgn aku blk.. pakai pewarna kuku tak sah solat.. tapi kalu laki pakai barang kemas masih sah solatnya.. serious aku terkedu dengan jawapan dia.. dan aku sedih sungguh dgn jawapan yg diberi oleh dia.. bukan dia nak rasa bersalah dan malu.. tp masih boleh menegakkan benang yg basah.. aku malas nak ckp byk.. aku diam je la.

Dan dia pula rasa tertipu dgn aku, sbb aku tak bg address blog ni pada dia tp aku bg address blog zodiak.. dia marah dan bengang dgn aku.. lor, mana la aku tau dia nak address blog nie.. rupanya dia sibuk nak baca pasal entry post yg aku tulis pasal dia sblm nie..

Apa2 je la.. malas aku nak fikir.. yg pasti aku dah senang hati sbb tak payah kawan dan layan dia.. ish kalu terus kawan dgn dia.. boleh terpesong pula akidah aku.. bagi aku perkara haram tetap haram.. jadi jangan la sesekali cuba cakap sesuatu yang membela diri utk menampakkan diri betul.. x kisah la sah ke tak solat tu sebab dia pakai barang kemas, tapi dah termaktub dalam hukum Allah, bahawa laki diharamkan memakai barang kemas dan sutera.

Aii mcm2.. so, all i can say now.. bye bye Mr D..
p/s- aku masih kagum dengan DIA

Thursday, 5 March 2009

Personaliti Test

Mari mengenali diri anda lebih mendalam..

Korang pergi ke link ni --> http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx
Dan jawap semua soalan ni secara jujur dan spontan.. nanti dia akan generate jawapan mengenai personaliti anda..

Dan berikut adalah keputusan yang aku perolehi selepas menjawap soalan yg diberi.

Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:
Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education:
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:
You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

So apa pendapat anda?

Emm komen aku.. adalah sedikit sebanyak betul pasal diri aku KOT.. hehehe

Ok.. sekarang cuba pula soalan di link ni pula (our love style) --> http://www.quizbox.com/personality/test80.aspx

Dan berikut keputusan aku:

You desire a love that will last forever. You are quite serious about finding this type of love, and that's why you think carefully about the men that you meet before deciding whether you could really love them. You don't just develop a crush on someone overnight: you look at a person's personality and other aspects of their life before deciding to form an attachment. If a guy doesn't meet your expectations, you would rather be alone. Your love has to be perfect. Be careful though, you could be missing out on some worthy relationships because your standards are so high.

Emmm.. macam betul dan tepat je.. eemm tetiba rasa suspend pula.. ayat terakhir dia.. hehe mgkn sbb tu aku masih single kot smp skrg,.. hahaha
p/s- kawan2 cuba la test.. pastu paste jawapan kat blog korang sendiri or boleh paste kat tempat komen aku..

Wednesday, 4 March 2009

Melepaskan geram di sini...

Aku hari ni agak berbulu dengan sorang staff client aku nie,.. aku rasa mcm nak baling kasut je kat minah nie… bukan sebarang kasut yg aku nak baling.. tp kasut platform aku yg tinggi 3 inci tu…

Macam mana aku tak berbulu dgn minah tu.. Aku ada meeting hari ni dgn client, kul 2.30 petang kat sebelah bangunan KL Sentral.. kira jauhla dari ofis Bangi aku ni.. Pukul 2.30 pm aku n geng aku sampai sana. Aku call minah ni, nak tanya tingkat berapa ofis client ni.. sbb aku tak tau.. boleh minah tu ckp.. Eh meeting kat ofis mereka dia Nilai.. aku rasa berbulu je hati aku nie.. rasa mcm nak baling dengan kasut aku.. Pada hal, aku ingat semalam aku dah double check dgn dia pukul berapa n di mana.. dia ckp meeting kat pejabat arkitek..

Emmm tak tau la kalu aku yg salah dengar, tapi tu la.. sepanjang aku dah bekerja ni.. tak pernah lagi aku salah tempat meeting, paling teruk pun aku akan sesat je nak ke tempat client.. sbb tu aku suka kluar awal.. sbb aku tau aku suka sesat.. tapi bukan salah tempat meeting..

Aku amat2 mementingkan lokasi client.. Ya la, kita nak jumpa client dan meeting jumpa orang besar.. mana boleh ambil mudah.. jadi aku rasa sangat mustahil kesilapan tu berpunca dari aku.. Tapi aku mmg dah berbulu dgn minah ni,.. bukan hari ni sahaja, dia buat hal dgn aku.. sebelum ni pun dah banyak masalah timbul antara aku dan minah nie.

Bos aku minta aku manage projek ni.. aku kena follow up dari PO, payment, material sampai la ke projek progress.. Semuanya bermula dari PO (Purchasel Order), bayangkan job ni hanya 2 bulan sahaja.. dah client minta kami mulakan job ni dahulu dan jgn risau PO akan diberi juga dalam masa 2 minggu.. Seriously nak tunggu PO ni keluar .. ambil masa lama gila.. aku buka apa, dalam quotation dah mention kena bayar 50% upon confirmation job.

Ekonomi sememang agak kritikal.. plus byk juga job yg burned begitu je.. sbb client tak bayar.. sbb tu syarikat aku selalu minta advance once dah confirm job.. Jadi bos aku ni, suruh aku kejar payment.. aii susah kejar payment ni.. Mula2 aku kena dapatkan PO.. mcm aku ckp la, susah benar nak dptkan PO.. nak quotation mcm tu mcm ni.. baru leh keluar PO.. tu pun ambil masa 2 minggu.. so aku ingat once dah ada PO, boleh aku kejar payment aku pula.. sekali client aku ckp kena sign LOA (Letter Of Award) pula.. ok la, kalu itu prosedur dia.. aku terima je la.. tp nak tunggu LOA dia ni pun lagi 2 minggu.. mmg aku sgt2 berbulu.. ialah.. job dah mula nak masuk sebulan.. tiap2 minggu aku kena follow up minah ni.. aku bukan sahaja kena follow up mengenai payment shj, tapi material pun kena kejar juga.. minah ni mmg lembap buat keje.

Sampai ada satu hari tu, aku mmg dah hilang sabar dgn dia, sbb dia mcm x puas hati dgn aku.. sbb aku kejar dia bagai nak rak.. aku sound direct je kat dia dlm phone.. Kalau apa2 berlaku, bos dia marah kenapa job ni tak siap on time.. aku xmo bertanggungjawab.. pandai pula dia xmo bertanggungjawab, dia salahkan orang HQ dia.. nak je aku debik minah bengong nie.

Akhirnya LOA aku dah siap.. dia xnak bg LOA tu atas alasan bos dia nak tgk progress bersama arkitek dulu.. seriously byk sengal mereka ni… apa tak reti baca dalam syarat quotation ke? “50% upon confirmation job” dah la job ni confirm atas mulut je.. paksa kami buat keje tanpa bagi PO n LOA.. Oleh kerana nak duit, aku sabar je la.. aku buat arrangement utk meeting dgn mereka.

Guess what?? 2 kali meeting kena postpone.. yg aku geramnya, minah ni bukan nak bgtau meeting postpone.. bila aku call tanya, “Owh sy baru nak bgtau u meeting postpone la”.. bengong.. last minute baru nak bgtau.. nasib baik buat kat ofis aku je.. tp dia buat aku geram.. sbb kesian kat free lancer aku.. angkut pc dia sendiri.. 2 kali terkena.. apa minah ni, tak boleh ke bgtau awal2.. xkan hari sebelumnya dia masih xtau yg meeting postpone?

Xpe, aku masih boleh sabar.. last dia kesian agaknya dgn aku.. call aku meh la dtg ofis dia, sign LOA tu.. cpt skit utk pemprosesan pembayaran. Maka, aku dengan gembiranya p la Nilai.. n sign LOA tu.. masa tu bos dia pun ada.. Rupa2nya ada org tu ngadu kat bos dia… kata aku ni ganas n garang orangnya.. poyo betul minah tu (dah kawin n aku bajet umur dia 30 lebih nak menghampiri 40).. aku hanya sengih kambing je.. malas nak layan.. lepas tu, client minta aku p matikan setem LOA tu.. adeiii.. knp mereka mcm suka nak menyusahkan aku.. knp x pos je.. mula2 suruh aku dtg sign.. skrg suruh aku bawa blk dokumen tu n matikan setem pada LOA tu.. aku rasa mcm #%#^##@$^%

Tapi aku hanya senyum je la (pandai betul aku berpura2) blk dari sana.. aku terus ke LHDN.. sekali sampai sana.. aku perasan diorang silap eja nama company aku pula.. dlm hati aku dah xtau nak cakap apa.. nak xnak aku terpaksa call minah ni.. esok terpaksa p lagi ofis dia.. rasa mcm nak sekeh n gigit je minah nie. Masa aku p signed LOA tu, aku x check la .. sbb dia dah buka terus kat helaian yg aku patut signed.. aiii sabar je la aku..

Lepas tu, aku ada call minah tu utk follow up meeting utk hari ni.. dia boleh siap tanya.. sama adakah aku ni anak R.. a’ah.. dah sah2 aku tulis nama penuh aku sekali dgn nama ayah aku cuma tiada binti je.. sah2 nama ayah aku mmg satu je dlm dunia nie.. Acece.. sempat lagi bgtau aku.. ayah aku kenal suami dia.. siap ckp baik lagi dgn suami dia.. so?? It doesn’t mean.. yr husband close with my father that i should treat u different.. asalkan ko buat keje elok2.. n x myusahkan aku.. aku layan ko dgn baik je.. tp kalu ko asyik nak myusahkan aku je.. aku pun ada had kesabaran.

Dan hari ni, kena lagi aku dgn minah tu.. bos aku mmg dah ngamuk n bengang dgn minah tu.. siap ckp dah cukup pakej tu... ”Lembap, Bodoh, Bengong”.. nasib baik bos aku x salahkan aku.. dia tau aku xkan buat kesilapan mcm tu.. sbb selama aku keje dgn dia.. ni pertama kali kena.. jadi dia tau ni bukan salah aku.. haha rupanya sebelum ni bos aku mmg dah berbulu dgn minah nie.. bos aku salah quot utk projek ni.. sbb minah tu ckp hanya perlu model 1 building sahaja n tiada interior.. alih2.. ambil ko ada kena buat interior n 4 bangunan pula tu...

Haha nasib nasib.. tunggu je la… when the time come.. I’ll teach u a lesson.. haha wait n see dear. Ko nak report kat bos ko ke.. suami ko ke.. aku peduli apa..

Sunday, 1 March 2009

My fav Song di bulan March

Punya la.. aku suka satu lagu nie.. tapi aku tak tau siapa yg nyanyi dan apa tajuk lagu dia.. aku pakai search je kat internet (base pada Top 10 chart juga la) dan akhirnya aku jumpa lagu dia.. dan Video Clip dia pun aku suka..

Tajuk Lagu dia Love Story by Taylor Swift.. She is sooo beautiful.. gosh i love her.. dan character laki dia pun comel n hensem.. Video Clip dia mmg aku suka sgt sbb dia buat ala2 zaman baju kembang (zaman Victoria).. gosh, aku teringin gila nak pakai baju kembang2 ni dan menari mcm tu.. kawaiiii.. smp skrg aku masih suka baca novel zaman tu.. cairrrr dgn character laki n ppuan dia.. Dlm video clip ni nampaknya mcm Taylor Swift mcm tergedik2 gatal.. but she still pretty.. hahaha



We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air

See the lights
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while

'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes
Oh oh

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town, and I said

Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring

And said, marry me Juliet
You'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes

Oh, oh, oh, oh
'Cause we were both young when I first saw you

Thursday, 26 February 2009

Kisah pada hari ni ...

Mengenangkan hari ni perut aku tak berapa.. maka sibuk la tengahari tadi aku mencari bubur nasi.. adeii mana la nak cari bubur nasi tenghari buta nie.. kecuali di McD.. tp tak mo la bubur ayam McD.

Maka sibuk lah aku mencari kedai makan yg jual bubur nasi nie.. Aku p usha kedai yg babah aku ckp ada jual bubur nasi nie.. tapi aku x pasti samada siang2 ni kedai tu ada jual ke x.. aku pakai taram je.. Dah la hujan lebat masa smp kedai mkn tu.. adeii..

"Akak, bubur nasi ada jual?" tanya aku.

"Belum lagi la adik.. pukul 3 baru ada.."Ujar akak kedai tu..

Alaaaa... tapi aku nak bubur nasi.. perut aku ngada2 sakit.. wawawawa sedihnya.. Oleh sebab hujan, maka malas la aku nak cari kedai lain pula.. aku usha2 lauk dia mcm ok.. ada sup ayam.. apa lagi... aku makan nasi bersama sup ayam ler.. aku letak sup punya byk.. nak pastikan nasi aku berenang2 dlm sup.. lepas tu letak kicap.. walllaaaaa.. sedappppp...

Masa aku tgh nak abis mkn.. aku nampak la pula ada benda berjalan2 tepi pinggan aku.. ish apa pula ni.. ceh..anak lipas rupanya.. aiii pantang aku mkn nampak binatang mcm ni.. aku tolak je la ke tepi binatang tu.. sbb x kena lagi pd makanan aku..

Tapi memang pantang aku tgh best2 mkn ada binatang mcm tu main2 kat atas meja yg aku tgh menjamu selera.. mmg aku fikir satu je... kotor la kedai nie.. nampak lantai bersih semua.. tp kalu binatang ni leh main2 kat atas meja aku.. ni sudah melampau.

Aku sambung je la makan, kasi abis lauk aku.. tapi baby lipas sekor ni lebey laaaa pulaaaaaaa... kali kedua dia mai lagi.. main2 dlm pinggan aku lagi.. rasa mcm nak sekeh je lipas gatal ni.. dlm byk2 meja.. meja aku juga dia nak main2... sebesar2 ruang.. dlm pinggan aku juga dia nak main nyuruk2.. aku belasah baru tau... ci aku..

Membantut kan selera aku je.. nasib baik dah nak abis.. so, aku makan nasi n ayam yg selamat dr gangguan si baby lipas yg nakal tu.. (x abis la tuuuu)

Eee mmg berbulu aku dgn baby lipas tu.. nak je aku jeritttt... lipasssssssssssssssssssssssssss

hehehe sbb dia baby lagi.. aku maafkan la.. tp kompem xmo aku p kedai tu dah.. walaupun lauknya agak masuk dgn tekak aku... tp kerana ko, baby lipas.. aku banned kedai tu... hahaha

Itu la kisah aku pada 26 February 2009.. kisah aku yg berbulu dgn baby lipas yg nakal. Dan kebetulan juga hari ni adalah birtday ex aku yg pertama dan Mr A.

Tuesday, 24 February 2009

Keluar dari kepompong

Pagi ni aku bangun tido dengan rasa nyaman, aman dan ringan.. dan dgn cuaca yg mendung dan sejuk telah menjadi pemangkin buat aku rasa liatnya nak turun katil.. Tak tau knp, rasa lapang je dada.. spt tiada sebarang masalah. Mgkn sbb aku tido nyenyak dlm kepompong aku kot.. hehe dan mula2 aku tersedar dari tido, satu perkataan timbul dlm otak aku.. iaitu "I worried too much.. I think too much"

Pagi ni aku perlu ke Kuala Lumpur untuk uruskan urusan Lesen FINAS. Dalam sibuk menguruskan urusan FINAS tu, boleh pula aku beli dress yg kawaiii kat Maju Junction.. kira dress ni trend fesyen terkini ler.. comel, warna hitam n bunga2 dia warna pink.. ingat nak tayang kat sini.. xle pula hahaha.. uish masa try baju tu.. punya la seksa.. mana taknya kedai tu xde tempat persalinan.. so aku try on top baju aku pakai hari ni je la.. hahaha serious seksa nak masuk, seksa nak kluar.. ada satu lagi dress (butterfly orange) aku try tu mudah skit, even design pun lain.. tp aku lebih berkenan yg pinky nie.. so aku pejam mata je membayarnya... haha x sedar diri betul, duit xde.. tp gatal p beli gak..

Tapi tadi lepas smp umah n mewangikan diri aku try la dress tu.. adei.. x comel pula aku memakainya, plus menampakkan aku gemuk.. dress tu labuh.. tp sbb aku ni kan tinggi n rangka besar.. so bila aku pakai singkat sikit.. n aku x suka.. aku pakai seluar pun x cantik gak.. adei sungguh kecewa.. Malah, aku xtau nak gayakan mcm ne dress tu dan xtau nak pakai masa bila.. hahaha so aku masih berfikir samada nak tukar ambil butterfly orange tu or buat baju tido aku je la..

Sambung blk citer, di siang hari.. hehe x cukup aku menyopping (perosak bahasa melayu) dress.. di Kinokuniya, KLCC aku beli pula buku yg bertajuk "How to Make Someone Fall in Love with You in 90 Minutes or less"... aku rasa buku ni mcm menarik utk aku membeli dan membacanya.. Selepas apa yg dah berlaku.. aku rasa buku ni mgkn boleh menambah keyakinan aku.. acecece tambah la sgt.. hahaha sebenarnya aku mcm x percaya je dgn tajuk buku tu.. betul ke kita boleh buat org jatuh cinta dgn kita dlm masa 90 minit??

So lepas baca buku ni aku nak cuba aplikasikannya.. dan tgk berkesan ke x.. Tapi lepas membayarnya, aku baru sedar.. dgn siapa aku nak cuba praktikkan? Hahaha adoi.. awatla bengong benar aku nie.. Tapi bila aku ada curi2 baca skit, guess what? I fall in love already with the book.. aku suka cara dia terangkan dan bg contoh.. xpe.. nanti dah abis baca buku ni aku akan suggest or promote buku ni bagus ke x.


By the time aku smp ofis KL aku.. dah pukul 3.30pm.. hehe ngular sakan aku dgn PA ayah aku.. tapi aku rasa seronok sgt hari ni.. walaupun dah melayang duit aku RM100.. but aku rasa wah!!! bestnya shopping.. dan aku rasa spt tiada masalah dzn gumbira.. spt rama2 yg baru keluar dari kepompongnya dan terbang bermain2 ditepi taman bunga yg comel.

Kemudian kawan baru aku, yg buat aku sedih n nangis x ingat dunia smlm.. tanya samada aku dah ok ke belum di YM.. seriously, aku rasa berterima kasih kpd dia.. mmg dia buat aku sedih, tapi di masa yg sama dia mcm buat aku rasa lapang dada.. dan buat aku pk n kaji semula diri aku. Hehe tu yg sedar2 dr tido aku, aku dah sedar apa masalah aku.. I'm worried too much even though it is not happen yet.. tu yg buat aku agak pasif n negatif (hehe mgkn ramai yg xtau ni masalah besar aku.. walaupun aku selalu cuba utk bersikap positif, tp aku sentiasa dibayangi sikap negatif).

Dan kawan aku ni siap bg tips kepada aku how to look sexy.. dia ckp kena tukar cara pemakaian n penerampilan aku terlebih dahulu.. hehe aku dgr je la mgkn bagus juga utk aku. Jadi aku nak kongsi bersama korang yg membaca post..Ni adalah pendapat n pandangan dr seorang lelaki k..

  • must use cotton or nylon, cotton has to be velvet soft
  • underclothes must be light brown color, avoid dark or bright color
  • avoid jeans and wear long skirt
  • no high heels but buy comfortable sandal
  • fruit scent perfume
  • make up... light n natural, lip gloss no lipstick

Dan dia cadangkan kpd aku, get a light brown dress if u r skinny or voluptuous but not fat a dress with a small brooch with comfortable sandal. hehehe dan dia siap cakap.. kalu bajet kecil "b smart , masuk kedai berjenama tengok fasyen dia, cari imitation" hehehe what a gud idea huh.. mamat ni loaded.. so aku rasa suka ppuan yg sentiasa nampak cantik dan bergaya. Sbb tu tips dia.. agak sesuai utk high class or high maintenance nya ppuan.. hehehe tapi aku cuba nak buat la..

Tengah aku best2 chatting dgn kawan baru aku ni.. tetiba mamat yg buang aku dr FB tegur aku kat YM (aku ada citer mamat ni di post sebelumnya..) adeii aku xtau nak bg nama apa kat dia.. okla, aku gelar dia Mr A. Dia tegur aku mcm tiada apa2 yg berlaku.. oleh krn mood aku baik, aku balas la YM dia.. tp di masa yg sama, aku teringin sgt nak tau apa yg dah berlaku sebenarnya ant aku n dia.. ye la.. knp tetiba x balas sms aku n buang aku dr FB dia..

Dengan muka xtau malu, aku memberanikan diri utk bertanyakan juga.. Dia minta maaf sbb dia sibuk hari jumaat tu dan kesibukkan terbawa2 smp la smlm.. tu sbb knp dia tak balas sms aku.. ok la.. walaupun aku susah nak percaya.. hehe tp tu bukan penyebab utama kenapa aku sedih sakan.. so aku tanya pasal hal FB tu.. dia boleh ckp terima kasih krn tanyakan hal tu.. n siap tegur aku dan bgtau aku

"Awak x penah add sy dan boleh x awak add sy skrg?"

Erkkk.. aku x penah add dia ke? adeii sbb tu la nama dia tiada dlm senarai friends aku n aku tiada dlm senarai nama kawan dia.. Huh, hampeh betul aku nie.. amat2 memalukan aku.. aku punya la sedih bagai nak rak pasal hal tu.. hakikatnya, aku mmg x penah add dia FB aku pun.. hahaha malu siuttt.. nasib baik dia x berada depan aku.. aku xtau la mcm ne muka aku masa tu.. tp yg pastinya aku gelak sakan dan minta maaf dgn dia.. sbb aku telah buruk sangka dgn dia.

Adei.. buat penat je aku susah hati, sedih dan duk pk apa lah silap n salah aku.. adei.. penat juga aku berehat dlm kepompong aku.. tp aku x myesal.. sbb aku rasa aku dah kembali bersemangat dan bertenaga utk menempuh hari2 mendatang (esok ada client nak mai ofis.. duhhhh bosan gila)

Yang pastinya, hari ni aku agak gembira.. dan aku harap kegembiraan ni bertahan la lama skit.. dan aku nak mulakan hidup baru.. aku nak lebih ceria... n lebih comel.. hehe

Monday, 23 February 2009

Shut down mode.. before everything is crash

Lepas apa dah jd smlm, aku ingat everything should be ok.. Well, to tell the truth.. aku dah x pk pun sgt pasal mamat tu.. malas nak sesak kan otak dgn benda yg x sepatutnya.. bukannya mamat tu ada kaitan dlm hidup aku pun.. Dia xnak kawan ke nak kawan ke nak buang ke nak apa ke.. aku peduli apa..

Hohoho... alangkah bagusnya kalu itu adalah hakikatnya..

Hakikatnya, aku mmg dah x pk pasal mamat tu. Cuma luka di hati ni masih lagi tercalar n bertanda.. Syukur semalam aku ada kenal dan buat kawan dgn sorang kawan kepada kawan.. Dia byk membantu aku to forget about this silly thing.. even aku bgtau n citer pasal DIA pd si dia.. Dan dia menyakinkan aku utk move fwd, there is nothing waiting for me if i still want to be together with HIM.

Tapi, nasib kurang baik aku di bulan February masih tetap tidak berlalu pergi.. x smp beberapa jam aku kawan dgn dia.. aku dah buat dia bengang dgn aku.. hahaha adei, apa la nak jadi dgn aku nie..

Being rejected n i wondering why.. now when i have a fight with this new friends.. it make me think.. hey what is wrong with me?

Gaduh pasal hal remeh tp diperbesarkan oleh dia.. gosh, aku baru je rasa tidak bersemangat dgn apa yg dah berlaku.. tetiba ada org cuba cari gaduh dgn aku di mana aku tiada mood sama sekali nak gaduh dgn dia.. Dia bengang dgn aku sbb aku begitu negatif n pasif...

Puas juga aku dibebel n brain wash by him.. he make me very sad about everything now.. Smlm dia begitu menyenangkan hati n fikiran aku dan mlm ni dia buat aku kusut.. Kusut memikirkan apa yg dia katakan kpd aku.. Semuanya berpunca dari aku ckp "menjamin keselamatan".. knp aku begitu terlalu berhati2 dan tidak percayakan org..

So hari ni satu hari, aku kurang bersemangat.. sedangkan aku ingat awal pg td, aku bersemangat gila nak mulakan semuanya baru.. tp x smp tghari.. semuanya telah berkecai.

Dah lama, aku x rasa menangis seteruk ni.. aku ingat the last time aku nangis seteruk ni masa atuk aku meninggal. cuma kali ni lagi menyakitkan hati aku, sbb aku x dpt nafikan apa yg dia kata adalah benar.

Skrg aku berada dlm fasa yg xnak diganggu oleh sesiapa.. di mana aku dah berada di tahap sedih yg x dpt di atasi.. mana taknya... tgh layan anime movie one piece.. x semena2 boleh ngalir air mata.. tu kira dah kritikal la tu.. so, aku rasa it the best time for me to wrap in my cocoon n stay inside there. dan bila tiba masanya, aku akan kluar dr kepompongku.. dan menyambung semula perjalanan hidupku yg masih sesat mencari jln pulang.

Dan aku masih percaya dan yakin.. esok, lusa or hari2 mendatang pasti ada cahaya atau pelangi indah yg sedang menanti aku.. apa yg perlu aku buat skrg adalah bersabar n hadapi hari2 yg penuh kesukaran ini dgn tenang n tabah. Dan yg penting teruskan senyum n pretending nothing happens.

Sunday, 22 February 2009

Totally Being Rejected

Ahuuhhh... penatnya nak ngeluh bulan ni... aku tau x baik mengeluh ni.. tp aku tetap rasa nak mengeluh.. hehe degil betul aku nie..

Well, mcm aku kata la.. bulan ni mmg hebat dugaan aku.. sebenarnya awal tahun nie mmg kuat juga penangan masalah yg perlu aku hadapi. Xtau la sejauh mana kekuatan yg aku ada utk berdepan dgn masalah yg dtg bergolek atau yg aku jemput mai ni...

Apa yg aku khuatiri telah pun berlaku... hahaha tu la.. aku dah berpesan pd diri sendiri.. jangan monyet jgn.... skrg tgk apa sudah jadi.. nak nangis pun xle... nak meraung pun xle.. nak apa2 pun dah x boleh.. hehe tp yg pastinya aku rasa sakit hati.

Emm knp nak rasa sakit hati yek.. padahal bukan ada apa2 pun.. cuma tu la.. bila diabaikan... eemm perkataan abaikan x sesuai.. bila dibuang.. sound so harsh.. okla being rejected.. sedap skit nak sebut, padahal sama je maksudnya...

Dr hari Jumaat lagi aku dah rasa being rejected by this guy.. ala mamat yg aku p jumpa mlm jumaat tu.. mcm ne aku tau? sbb aku ada sms dia ptg jumaat tu masa dlm perjalanan blk ke rumah. Dia balas mcm biasa.. tetiba bila aku tanya bila nak blk ke Kedah.. dia terus senyap x semena2.. adeii aku rasa kecil hati skit.. sbb aku x rasa dia xde kredit.. my instinct said he just not into me..

Hehe kalu korang nak tau, korang kena baca buku "He's Just Not That Into You" mmg menarik.. once kalu dah baca.. mgkn ia boleh mbantu korang samada laki yg korang dating tu in love with you or not... or suka kawan dgn korang ke x..

Tapi td ptg aku baru dpt tau.. yang mamat tu dah buang nama aku dlm list friends facebook dia,... gosh now I'm really felt totally being rejected without any reason at all..

Tapi kenapa aku nak rasa sedih or marah? aku suka dia ka? aku sudah jatuh cinta dgn dia ke? emmmmm mgkn aku suka dia tp bukan falling in love.. aku suka berkawan dgn dia je..

Mcm la aku ni terhegeh2 suka kat dia lebih dr kawan.. aku just nak kawan je.. dia pula best2 je buang aku dr FB dia.. hampeh.. haha xpe xpe.. bg aku ada hikmah.. mgkn dia ada niat kurang baik dgn aku..

Kesimpulannya - jgn ingat aku ni x penah dipermainkan dan dimalukan or being rejected ok. Ikhlas malu nak tulis citer ni dlm blog... tp aku nak tulis sbg peringatan pada aku.. ingat perasaan being rejected dan betapa malunya aku (apsal nak malu ek?).. muahaha life is not easy as u think.


PERINGATAN: JGN BUAT KEJE GILA LAGI.. ni la akibatnya..

Friday, 20 February 2009

Terkedu dlm blur

Awal2 pagi Mr R dah kacau lena aku yg indah... sungguh menggangu tido aku.. haha mana taknya smlm aku tido kul 3am.

Tapi ia mmg mengganggu hari aku.. mana taknya.. i dont get my beauty sleep.. haha dlm mamai2 aku baca byk la juga mesej dia send kat aku.. cara dia send tu mcm tu adalah last mesej dia akan hantar pd aku.. eemm entah la, mgkn sbb DIA dah nak blk ke Malaysia. So Mr R, dah xmo baik sgt dgn aku sbb DIA dah nak blk sini. apa2 je la.. malas aku nak pk.

Cuma yg aku x laratnya sempat dia kata aku ni

GEDIK... MANJA.... Periang... Panas Baran... Sensitif

Adei.. aku gedik ke? n manja? kenapa la aku kena ambil pusing apa yg dia ckp pasal aku nie.. aii aku gedik?? kena kaji blk ni.. betul ke?? eemm part manja pula.. adeii aku manja ke?? eemm tah la.. abis aku pk satu hari duk betul ke aku gedik n manja..

Part lain tu aku xkisah sgt.. sbb ada benar nya.. hehe anyway.. aku akan kaji semula.. kalu betul.. n x sesuai dgn karektor aku.. mgkn aku akan cuba utk berubah.. hehe xkan la dah umur nak masuk 30.. masih nak tergedik2 kan.. hehe

Thursday, 19 February 2009

kurang happy --> happy sikit

Hari ni mood aku agak swing.. sbb awal2 Mr R dah sakitkan hati aku.. bermula dr smlm smp la ke tengahari td.. So mood aku mmg dah hancur luluh hari ni.. dgn pagi2 lagi bos aku dah kacau aku.. mmg rasa nak nangis je rasanya.

Bulan ni aku sungguh terasa tekanan kerja n masalah peribadi aku.. aku rasa rapuh n bila2 masa akan kababooommm dgn air mata n patah semangat..

Mr R bgtau keadaan DIA x berapa stabil.. mgkn kritikal juga.. xtau knp tetiba aku rasa sgt2 sakit hati n sedih.. rasa mcm nak menangis pun ada.. perasaan syg tu mcm sudah tiada, tp rasa concern n risau tu masih ada lagi.

Nasib baik, tengahari td aku kluar lunch dgn kawan aku Mr N.. so borak2 la utk merelease tension.. so kurang skit la stress aku..

Dan hari ni juga, aku blk umah awal.. kul 4 lebih aku dah smp umah aku.. hehe mesti pak guard umah aku terkejut... aii awalnya aku smp umah.. ye la, selalunya aku smp umah bila matahari dah tenggelam je.

Disebabkan mood aku hampeh, maka aku sgt rajin mengemas umah hari nie.. abis aku kemas bilik n ruang tamu aku.. hehe baru la nampak kemas skit.. brg2 yg aku shopping semua dah aku simpan elok2.. rasa lapang skit mata ni menengok (x lama je tu... nanti aku sepahkan blk.. haha xle nampak kemas2 sgt)

Oleh kerana letih mengemas umah, aku boleh tertido pula bila lepak santai kat atas katil.. tp bila bgn dr tido tu (lepas maghrib)... rasa seolah2 satu beban besar dah dialihkan dr hati aku nie.. rasa better skit dr ptg td dan aku mamai, tu la akibatnya tido ptg.

Dan mlm td.. hehehe jeng jeng.. mgkn sbb aku biol siang td.. aku p buat keje bengong lagi.. di mana aku p sms kawan baru yg aku buat di facebook. Bermula dr facebook ke YM. seriously aku mmg bukan mcm ni.. aku xkan mudah mberi no hp aku kpd org.. atau pun jumpa dgn org yg aku x kenal.. well too protective i guess..

Tapi aku tetiba teringat status kawan aku di YM "when you are buzy to judging ppl, you have no time to love them".. xtau knp aku tertarik dgn kenyataan ayat berikut.. Selama ni aku mmg terlalu menilai (judging) org sblm aku decide org tu layak atau tidak berkawan aku.. dan mmg betul, jika kita asyik menilai org.. kita tidak mpunyai masa utk myayangi mereka atau mengenali mereka lebih dekat..

So bila mengenangkan kenyataan tu.. aku ckp dlm hati.. just give him a chance.. mgkn dia x seteruk mana.. so aku dgn bestnya bersms dgn dia spjng ptg td..

Meh aku cerita serba sdikit pasal dia, dia ni org Kedah kira asal n kerja di sana, dan kebetulan dia ada kerja hari ni di Kuala Lumpur.. Jadi dia ambil kesempatan ini, utk jumpa aku...

hahaha x penah2 aku kenal org x smp seminggu aku dah bg no hp aku n berjumpa dgn dia. Masa lepas bangun dr tido tu, aku rasa spt mimpi je aku p sms mamat tu n janji nak kluar dgn dia.. haha boleh x aku siap sms dia utk double kompemkan apa yg telah aku plan utk mlm nie.

Akhirnya, aku p jumpa dia kat area Kajang.. sbb aku malas nak turun KL. Kami lepak di kedai mamak je.. He seems nice n polite.. Hehe sbb tu aku stiasa suka org utara.. x termasuk Penang k.. sbb mostly laki dr sana agak gentleman.

Dia masih single (xtau la sejauh mana kebenaran tu, serik sudah aku dgn kes Mr B), putih melepak.. comel (kacak).. kerja sendiri.. ramah, kelakar, cerewet dlm pemakaian dan down to earth..

But from the dressing n cara dia bergaya.. I know dia org berada ler.. terlalu mudah utk dispot.. hahaha aku tau dia dtg dgn kereta BMW (aku pun xtau mcm ne aku leh tau, mgkn sbb dia asyik pandang kereta dia, takut kena curi kot.. haha).. tp dia ckp tu keta pinjam je (haha padahal aku x mention pun pasal BMW).. haha aku xtau ler betul ke x. Bagi aku semua tu x penting sbb aku bukan pandang semua tu..

Masa aku mula chatting dgn dia, dia cuma ckp dia org kg je n biasa.. dan nak cari pasangan hidup.. kalu boleh xmo bercinta2.. nak terus kawin.. dan dia nak ppuan biasa je, xmo ppuan kaya, sbb x pandai berdikari.. hahaha but come on la.. the way his dressing, dia xkan dpt ppuan yg biasa or simple.. hanya ppuan yg high maintenance je sesuai berdamping dgn dia(ppuan high maintenance ni dlm kategori ppuan kaya ke??)..

Rata2.. dia ok.. kira boleh dibuat kawan la.. easy to talk to, relaks n cool, funny.. lama juga kami lepak kat kedai mamak tu.. nak dkt kul 12 baru kami beredar dr sana..

Emmm secara kebetulan dia ni, sama tarikh lahir dgn 1st ex aku Mr C.. ketinggian dorang pun sama n badan cubby2 pun lebih kurang je.. haha tetiba je aku teringat kat ex aku.. bengong ke aku? hahaha

Apa2 pun, aku agak lega n lapang sikit hati aku skrg.. ahuuhhh, tp hari esok masih menunggu aku.. haiii bosannya kerja... sungguh xde mood nak p ofis.. tp terpaksa p juga...

Wednesday, 18 February 2009

Sedih + keliru = tak bersemangat

Minggu ni aku agak down, sedih dan kurang bersemangat.. tak tau la di mana silapnya.. di awal minggu ni aku mulakan dgn sesuatu yg kurang baik.. dan ianya berlanjutan hingga ke hari nie..

Hari Isnin je aku dah bergaduh dgn babahku.. aku kategorikan dlm pergaduhan yg teruk juga la.. smp aku kena maki dgn ayah aku.. dan aku telah meninggikan suara aku menunjukkan sbg betapa aku tidak berpuas hati.. Oleh kerana aku ni mmg agak emo, air mata ngalir jgn kata la... mmg xde segan2 dah ngalir.. aku nangis sbb aku sgt2 marah n geram dgn ayah aku.. haha air mukus hidungku yg jernih tu pun turun tanpa dijemput. Hehe the best part kami gaduh di ofis hanya kerana kami berbeza pendapat.. aaiii hari pertama bermula dgn agak dramatik dan kesannya aku agak kurang bersemangat menempuhi minggu ni. (anyway aku dah berbaik dgn ayah aku.. kami kalu gaduh mmg xlama)

Kemudian diikuti semalam pula, aku terima panggilan dari bini Mr B. Gosh... aku ingatkan semuanya telah selesai. Kak M hanya nak tau samada suami dia ada call aku lagi tak? secara ikhlas aku jawap tiada.. (cuma aku masih chatting dgn dia.. tu pun jarang sgt n hanya penuh dgn perlian dr aku shj) Kak M mcm masih ada tidak berpuas hati dgn aku.. krn dia masih tidak tahu siapa nama aku n aku kerja sbg apa.. aku tahu aku telah menimbulkan satu persoalan yg besar kpdnya.. Tapi aku tak tau knp, aku macam kurang percayakan dia.. terasa spt ada udang sebalik batu.

Lepas tu hp NOKIA kesygn ku pula buat hal semalam.. tetiba pula jammed.. semua butang x berfungsi.. aku dah off hp pun x jln... aku cabut bateri, pasang dan on kan blk pun x jln juga.. mmg sgt stress smlm.. dan yg menambahkan stress aku.. masa tu jugala, ada org call aku.. di paparan skrin hp terpapar "Private Number" arghhhhhh aku sungguh tertekan.. puas aku tekan butang utk mjawap phone tapi tak boleh juga.. masuk kali kedua dia call.. still tak boleh jawap juga.. aku sgt2 nak meraung n stress sekor2..

Lantas aku menukar sim kad tu masuk ke hp lain.. aiii knp la aku x buat mcm tu awal2.. well i guess nobody well call me at this time of hour.. but i'm wrong.. lepas dah tukar sim card.. xde pula org tu call.. betapa aku kecewa n patah hati... krn aku tau yg call tu pasti DIA..

Walaupun aku tidak lagi mempunyai perasaan terhadap dia.. tp xtau knp aku masih menanti dia. Aku ym kawan baik dia, Mr R tanya yg call tu Mr R or DIA. tp dia x reply mesej aku.. So smlm aku tido dlm perasaan yg agak down skit.. dan aku tau pasti esoknya aku tidak bersemangat..

Pagi tadi, baru Mr R reply mesej aku.. katanya yg call aku smlm adalah adik ipar si DIA. erkkk.. knp tetiba adik ipar DIA call aku? menurut penjelasan Mr R, adik ipar DIA yg minta no phone aku? eemm tp utk apa? setau aku la.. adik ipar DIA xtau pun akan kewujudan aku dlm hidup DIA.. eemm ye ke? eemmm aku x rasa DIA ada cerita pasal aku pd adik ipar DIA. serious aku x faham.

Aku ckp dgn Mr R.. kalu penting sgt tujuan dia call aku smlm.. pasti dia akan call lagi.. aku tanya Mr R... knp dia nak no aku dan call aku? Mr R tak nak bgtau aku.. katanya dia sendiri baru je tahu.. tahu apa? serious aku x faham.. dan yg aku x faham knp mesti adik ipar dia yg call aku?

Aku agak buntu.. sehingga sekarang tiada panggilan lagi dr private number.. benarkah apa yg dikatakan oleh Mr R?

Dan adakah ini yg aku nantikan selama ini? THE END of the game between me and HIM.. is this what i wants? am i happy with it? now i feel lost..

Thursday, 12 February 2009

DoWn .. :(

Currently, I'm felling boring.. bored with my life..

Kadang-kacang aku rasa cemburu dgn kisah hidup kawan-kawan aku.. (mostly aku dgr citer part best je la.. jarang org citer hal masalah mereka)

Aku cemburu akan "THEY HAVE A LIFE!!!" tapi aku?? aku rasa kosong.. jiwa aku rasa kosong.. hidup aku juga rasa bosan.. aku dah bosan dgn life yg aku lalui bbrp tahun nie.. xde benda baru atau yg mcabar hidup aku.. eeemm ke aku terlalu protecting myself?

Adakah ini krisis yg dialami org semua wanita yg masih bujang di kala usia ini? owh please.. apa punya alasan? faktor umur dan status bukan faktor utama knp aku rasa bosan dgn life aku.

Tapi ikhlas, aku masih terasa hilang arah.. hilang arah tuju.. Aku dah xtau apa yg aku mahukan dalam kehidupan ini.. apa yg aku buat sekarang adalah cuba utk hidup pd hari ni.. dan bukannya utk masa hadapan.. I live for today but not for future.. it is bad??

Atau ini adalah hari2 yg aku akan rasa down.. sbb bakal dtg bulan.. ishh susah betul jdi ppuan ni.. bila emosi mereka dipengaruhi oleh hormon nie..

Sekarang aku rasa kusut pula.. kusut dgn masalah2 yg aku pendamkan sendirian selama ini..

Aku cemburukan mereka yg merasakan kehidupan mereka hampir lengkap or lengkap.. dan aku cemburu mereka mempunyai apa yg mereka punyai.. sedangkan aku? masih x menghargai dgn apa yg aku punyai.. hehe what a life.. betul la kata org.. kita x pernah hargai apa yg kita ada.. dan kita xpenah rasa puas dgn apa yg kita ada..

Hari hari ketika aku berasa mood down atau menghampiri depress.. haha aku begitu sungguh negatif about everything.. even aku kluarkan aura yg hitam disekeliling ku smp org disekeliling terasa akan aura hitam ku.. (muahaha ingat ni dlm cartoon ke?)

Wednesday, 11 February 2009

Continue bout Mr D...

Seperti yang dijanjikan.. aku nak cerita pasal Mr D...

Ingat lagi kes Mr B? agaknya sbb otak aku ni blur masa tu... aku p gatal tangan (taip) bg no hp aku kat Mr D.. well aku bg no yg ofis bg...

So ada satu malam tu dia call aku.. lama juga la kami bergayut smp panas gak tinger aku nie.. spjg aku borak dgn dia.. tak tau knp dia mengingatkan aku pd DIA (kekasih gelapku)... tp mustahil la Mr D adalah DIA... eemm kebetulan pula aku letak nama samaran "D" bermula sama dgn "DIA".

Kenapa aku cakap mereka bukan org yg sama..
  1. suara Mr D x sama dgn DIA
  2. terlalu sinis dgn aku
  3. kurang penyabar
  4. keras kepala melebihi aku
  5. tiada tolak ansur
  6. x nak mengalah yg amat2
  7. Mr D muda dari DIA (Mr D baru 28 thn)

Dan kenapa pula aku cakap Mr D banyak ingatkan aku kepada DIA..

  1. Perahsia.. smpkan dia called aku.. x kluar no tp just PRIVATE NUMBER.
  2. owh Mr D tahu no phone umah mama aku n alamat umahnya sekali.. (mbuat aku cuak.. here come another becoming stalker.. owh pls).. i guess he get from TELEKOM or yellow page kot.. haha
  3. Mr D ada sengau yg sama dgn DIA.. xdela sengau sgt.. cuma kat sesetengah perkataan yg disebut tu ada sengaunya sikit.
  4. pandai dan ada ilmu pengetahuan.. which by kalu bincang satu2 topik tu.. aku kompem kalah la.. sbb hujah mereka terlalu padat n tiada kecacatan yg boleh aku pertikaikan or either i'm so stupid hehe.
  5. ayah Mr D dari terengganu... owh ok... DIA pun asal terengganu.. (ke mmg org terengganu ni ada sengau? haha)
  6. suka perasan hensem (goshhh pleaseeee.. aku x faham dgn lelaki yg suka perasan diri dia hensem.. but guess what.. my babah always said "I'm handsome"...)
  7. gunakan Osman Kering sbg contoh.. errkkk bila dia sebut nama artis nie.. aku mmg agak terkedu.. dlm ramai2 artis di Malaysia.. knp mesti Osman Kering?? DIA pernah guna Osman Kering utk menggambarkan rupa dan Mr D pun mggunakan Osman Kering sbg contoh utk menggambarkan rupa.. adeiii wei apa dosa Osman Kering dgn diorang nie.. smp jd mangsa.. huduh sgt ke si Osman Kering nie? or glamour sgt ke dia? smp dijadikan contoh.. bg aku agak pelik la.. sbb aku xle nak bayangkan Osman Kering ni mcm ne org nya..

Ikhlas.. aku pun xtau knp aku boleh teringatkan pd DIA.. ke sbb aku terlalu fikirkan dia.. smp mana2 laki aku cuba samakan dgn DIA. Ahuuuhh...

Tapi yang pastinya, ada sesuatu mengenai Mr D yg aku sgt2 x suka dan x percaya.. Dia seolah2 x ikhlas dgn aku.. dan dia sgt2 menyakitkan hati aku.. teramat2 menyakitkan hati aku.. dan dia mcm ada sembunyikan sesuatu dr aku.. tp aku xtau apa.. ini adalah firasat aku.

Dan mmg sukar utk korek rahsia mamat ni.. apa jua yg aku nak tau pasal diri dia.. or number phone dia.. dia minta aku bg link blog aku.. eemm well jgn harap aku nak bg la kan.. hahaha.. aku x bg link blog ni kat dia.. sbb kalu dia tau lepas ni.. aku dah xle nak kutuk dia dlm ni dgn bestnya.. plus aku sgt2 tidak percayakan dia.. cukup la... dia tahu byk maklumat pasal aku.. dan skrg sibuk nak jaga tepi kain aku...

syuh syuh .. aku x perlukan ramai penyibuk dlm hidup aku.. cukupla apa yg DIA dah buat dgn hidup aku.. aku xmo tambah lagi penyibuk yg akan menakutkan aku..

Entah la.. bukan aku nak percaya apa yg DIA dah bgtau aku (ala2 paparazi gitu) walaupun tiada lagi sebarang bukti yg penah aku tgk.. tapi DIA hanya ckp shj.. dan telah berjaya membuat aku menjadi takut..

Gosh .. how much i hate it.. he really make me scared.. (Ok.. ni citer lain k.. dan x mgkn aku mampu ceritakan kepada sesiapa2.. kalu betul (lepas aku dpt bukti) hanya satu pilihan yg aku tinggal.. iaitu mbuat laporan polis.. itu pun kalu aku berani.. ikhlas.. aku ada terpk yg dia nak gunakan tu utk ugut aku.. tp setakat ni masih tiada lagi.. n it make me wonder... but i hate it so much..)

Kesimpulannya - I don't like Mr D.. he reminds me of HIM.. n i hate it so much.. Seolah2 Mr D ni mcm adik kepada DIA atau klon DIA..

Tuesday, 10 February 2009

Merisik

Kecoh bbrp hari nie dlm famili aku.. hehe kalu tgk tajuk post ni pasal merisik... tp jeng jeng jeng.. hahaha bukan aku daaaa tp....

Adik aku.. yg no 3 dah sibuk nak bertunang dgn aweks dia.. Emm aku no 1, pastu adik aku Si Bob no 2 diikuti Si skema no 3 dan si Beng no 4.. hahaha.. suka2 hati aku je bg nama kat dorang... ni baru sikit adik2 aku letak.. x masuk tiri miri lagi..

Tapi mmg agak kecoh la skit.. aku rasa kat kg aku tu mcm satu berita menggembirakan or tergempar la juga.. akhirnya dalam famili mama aku.. ada juga anak dia sorang yg bakal ke jinjang pelamin.. Hahaha mana taknya nak harapkan anak ppuan dia yg sorang tu (aku) mcm bertahun lagi.. nak harapkan si Bob.. pun mcm bertahun la lagi.. tetiba si Skema sibuk2 gatal nak kawin sudah.. hahaha ok la tu.. langkah 2 bendul.. kira hebat la tu.. aku sbg kakak pasti la tumpang gembira.. Bob pun happy je.. kami tiada sebarang bantahan.. kalu dah tiba seru dia utk kawin.. ya apa salahnya.. bagus la.. kami tumpang sibuk je.

Sememangnya, kami (aku dan bbrp ahli famili yg lain) tak sangka.. mama aku dpt menerima hakikatnya..Uih korang tak kenal mama aku.. hehe dia seorang yg garang n tegas. Masa mula2 Skema bg hint nak kawin.. mama aku libas ckp.. "Abis belajar pun belum lagi.. dah gatal nak kawin?" muahaha kami hanya mampu gelakkan dia.. tu antara alasan kenapa Bob xmo kawin.. sbb dia tau mama aku ni garang malah cerewet... plus Bob ni syg bebenar kat mama dia.. kalu hitam ckp mama dia.. maka hitam la dia.. kalu mama dia kata kawin dgn A.. kawin la dia dgn A walaupun hati x hingin.. kira anak soleh la nie..

Kira mula2 Skema mmg dpt tentangan yg hebat dari mama aku.. alasan adik aku nak cepat kawin adalah sbb mereka dah nak abis study.. lepas ni kena base kat hospital.. krn cinta sejati.. mereka tidak mahu berpisah.. hehe kerana takut buah hati intan payung dikebas org.. ialah dah berjauhan.. biasa la kan.. so kalu ada ikatan seperti suami ister.. senang nak apply kat satu hospital nie.. Tapi mama aku siap ckp dgn Skema, tu x payah risau.. dia ada ramai kawan dlm Kementerian dia.. utk sumbat 2 2 org tu dlm hospital.. Hehe sanggup mama aku guna cabel dia, semata2 xnak adik aku ni kawin.. Tapi alhamdulillah, akhirnya mama aku dapat terima bakal adik ipar aku nie..

Bakal adik ipar aku ni, orang Terengganu (erkkk satu negeri dgn DIA), kira lepas ni adik aku jadi org ganu kita la lepas ni.. muahahaha.. fuh jauh tu... Bakal adik ipar aku ni.. nampak dlm pic baik ler... comel2 gitu n skema2 juga.. kalu tanya kat Skema, mmg puji melangit la budak tu.. kekasih dia la yg terhebat di alam semesta nie.. hehe tp aku dpt rasakan she is nice girl.. x sabar nak kenal dia (mbuli sebenarnya)

Yang pastinya, Jumaat lepas mama n papa ku telah pergi merisik bakal adik ipar aku nie... dan pertengahan bulan depan mereka akan bertunang.. YIPPIEEEE... mesti Skema sedang menyanyi dgn gumbira di dlm hati.. hehe dan dia sempat tanya nak sponsor apa utk pertunangan dia.. aku ckp dgn Bob.. aku akan sponsor "seikat pisang dan sekilo gula" , Bob hanya gelak je... dan dia booked nak sponsor buah2an..

Bagi aku "Seikat pisang n sekilo gula" ada citer disebalik kata2 nie.. ia mbuatkan aku teringat pd atuk kesygnku... dan betapa aku merindui beliau...

Anyway, tahniah wahai adik ku.. akhirnya telah mendapat restu dr mama ku.. cuma babahku pula yg kurang setuju pula... hehehe tak apa.. yg tu aku akan uruskan.. all i want is to see my brother happy..

Saturday, 7 February 2009

Malam yg sunyi di bulan Februari

Emm tak tau kenapa lately ni aku rasa mcm ada sesuatu yg kurang dlm hidup aku.. mcm ada sesuatu yg x cukup dlm hati ini... aku rasa spt alone... Bulan lepas byk dugaan yg aku berdepan... dan kini aku rasa sedikit down..

Mungkin sbb skrg bulan FEBRUARY.. hehe bulan yg ada Valentine Day.. hari kekasih... hari berkasih syg.. adeiii knp tetiba aku rasa mcm sedikit rasa tertekan... arghhh... boleh x aku nak salahkan TV.. iklan2 di TV.. album yg promote lagu love song... movie2 berkisahkan cinta.. arghhh bestnya ada pasangan yg boleh bermanja2...

Emm manja2? okla secara ikhlas x.. aku bukan jenis yg suka nak manja2.. cuma aku nak teman or pasangan yg ada di tika aku perlukan dia.. Why la nowdays susah sgt nak cari teman lelaki or calon suami? Betul ke aku ni cerewet sgt? eemmm entah la.. aku pun xtau apa yg x kena dgn aku.. mgkn aku nia bawa malang kot (hahaha apa punya fikiran daaa)

Tapi ikhlas aku rasa sunyi.. dan kadang2 aku cemburu tgk org lain bersama pasangan mereka.. or bersama anak utk mereka mencurahkan kasih sayang mereka.. all i wants just to be love n love someone.

Ahuuuhhhh.... harap2 perasaan celaru ni hanya seketika shj.. kemudian aku akan kembali ceria2 spt biasa... hehe mgkn aku kena cpt2 stabilkan ekonomi aku n siap sediakan diri aku cpt2.. pastu aku leh ambil anak angkat spt yg aku rancangkan ;)

Friday, 6 February 2009

Dan Sebenarnya

Masa aku ronda2 blog kawan2 aku ni... jumpa pula lagu comel ni.. 1st time dgr.. cair.. seriously kagum dgn penyanyi dia.. suara dia mmg mantap n lemak merdu .... lepas tu pandai main gitar.. pastu bertudung... hehe sungguh jeles kan dia... Nama artis indie ni YUNA... dan lagu dia yg comel nie.. bertajuk Dan Sebenarnya.. lirik dia pun sempoi...




oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh–

Wednesday, 4 February 2009

Mr B (The End)

All I'm looking for just a LOVE.. But what do i get? Just a messy massy problems.. (Not with Mr B) Cuma perasaan utk mlm nie (sedang kumpul mood nak update blog)

Alhamdulillah, selepas mendapatkan bbrp pendapat dr kawan2 aku.. Mostly ramai yg syorkan agar aku x masuk campur dlm masalah rumah tangga orang dan ada juga yg bg galakan kpd aku supaya aku ajar lelaki yg xtau malu nie..

Dan akhirnya, selepas bbrp kali Kak Maya ni call aku.. aku buat keputusan utk lupakan sahaja hasrat aku.. di mana aku x jadi jumpa pun Kak Maya n ajar Mr B.. Sbb Mr D ckp aku tiada terlibat pun dlm masalah ni.. di mana aku mana ada skandal dgn Mr B, hanya mangsa penipuan sahaja.. dan aku tiada kerugian apa2.. dan aku tiada menyimpan sebarang perasaan terhadap dia.. Dan aku terpaksa setuju dgn nasihat dia.. Krn ada benar disebalik kata2nya.

Lagi pun Kak Maya salah faham pula dgn aku, dia sangkakan aku nak jumpa dia, di masa yg sama aku kantoikan laki dia pada hari tersebut juga.. eemm lagi pun aku ada perasan musykil dan pelik dgn Kak Maya yg mbuatkan aku rasa x sedap hati.. Why she so nice to me n so cool... aku rasa dia mcm ada udang sebalik batu juga


Lagi pun Mr D, telah memberi pendapat dia bahawa jika aku berjaya kantoikan MR B sekali pun, ianya masih x releven utk dijadikan bukti sbg Mr B ada skandal di luar umah.. Krn nya kami nak jumpa di khalayak org ramai dan bukannya nak berlagak mcm couple (eeeyueeeewwww x kuasa i), Mr B boleh katakan aku n dia hanya kawan. Lain la kalu kantoi aku n Mr B dlm bilik hotel mana (erkkk tlg la.. simpang 44 k) then adalah bukti yg kukuh mmg Mr B curang terhadap Kak Maya. Dan aku terpaksa setuju dgn kenyataan Mr D, xde guna aku perangkap Mr B krn tidak mbawa sebarang faedah kpd aku tp hanya menambah masalah kepada aku.

Oleh krn aku x jadi jumpa Kak Maya, aku setuju dgn dia utk tanya pd Mr B, knp buat mcm ni kpd Kak Maya.. Maka aku pun menjalankan tugas ku sbg wanita dan rakan kpd Kak Maya... Aku kol Mr B, hari jumaat lepas (mlm dlm kul 11).. dan dia masih xtau yg aku dah tau siapa dia. Mmg sgt menyakitkan hati, dia masih x nak ngaku.. ni ant perbualan kami yg aku ingat la..

Aku:Nak tanya sikit boleh? awak ada tipu sy apa2 ke spjg berkawan dgn sy.

Mr B: Emmmm entah la.. sy x ingat ada tipu ke x.. (ni jawapan lelaki yg suka ngelak dr mengaku atau berckp jujur.. )

Aku: Lorrrr, xkan awak xtau or x ingat yg awak ada tipu sy ke x? Kalau ada ada ckp ada.. kalu xde ckp shj la xde.. kan senang.. (cuba pancing)

Mr B: Sungguh awak, sy x ingat la.. knp tanya nie.. (masih xnak ngaku)

Aku: eemm kalu mcm tu xpe la.. cuma sy nak ngaku yg sy ada tipu awak.. sy minta maaf la.. awak jgn marah k. sbb tu sy tanya awak ada tipu sy ke x?

Mr B: awak tipu apa? ish sy x marah la..sy akan maafkan kalu awak ada tipu sy.. dan sy harap awak maafkan sy jika sy ada tipu awak (ayat masih cover line)

Aku: so mmg betul la awak ada tipu sy? (Cuba pancing lagi)

Mr B: Betul la awak, sy x ingat la.. kalu sy ada tipu awak ke x.. (Erkkk helloooo, xkan xleh ingat yg dia tipu aku kata masih bujang... eeee grutus aku dlm hati.. geram betul aku dgn mamat ni)

Aku: Okla, sy tipu awak part yg sy ckp sy tido umah bf sy.. sy buat mcm tu sbb nak buat awak x suka sy.. (cuba pancing kali ke brp tah.. cuba paksa dia ngaku kesalahan dia..)

Mr B: fuhh, lapangnya dada sy dgr.. awak tau x betapa nak pecah dada sy bila awak ckp hari tu awak ada kat umah bf awak.. awak tau kan sy x suka awak buat mcm ni.. kalu sy ni ada sakit jantung.. mesti dah mati sakit jantung tau masa tu (eh eh.. lebih2 pulak mamat ni.. masih xmo ngaku lagi tu.. )

Aku: so awak xnak ngaku la yg awak ada tipu sy?

Mr B: xde. (Ego n nak cover line.. gini la perangai org laki nie)

Aku: Okla, sebenarnya sy dah tau siapa awak.. Kak Maya dah call sy yang awak tu suami dia n ada 4 org anak ppuan semuanya..

Mr B: ...........

Aku: Helloooo, awak ada lagi ke? aii xkan terkedu kot sy dah tau rahsia awak.. nak ngaku bujang smp bilanya?? anak dah 4.. smp hati tipu sy.. Kak Maya dah citer semua kat sy.. yg awak ada mgatal dgn ppuan lain juga..

Mr B: yea ada.. lagi apa yg Kak Maya dah bgtau awak.. awka x faham masalah sy.. (masih xmo minta maaf sbb tipu aku tu.. ish ish ish... mmg dah biasa sgt menipu org)

Ini lah lelaki.. dah kantoi pun masih nak cover line.. hahaha.. mlm tu mmg aku fire tinger dia kaw kaw... So, aku tanya la dia.. knp dia buat mcm ni kat bini dia.. alasan dia.. sbb bini dia suka pukul dia (haha aku mmg tergelak besar masa dgr), aku ckp.. apa punya suami awak nie.. Kalu x suka dgn perbuatan isteri awak tegur cara baik.. kalu perlu didik bini tu.. ni x.. biarkan je.. alasan dia sbb dia x suka nak bertindak kasar.. abis.. dia nak biarkan je?? lantak ko la labuuuu, aku pun xmo la ada suami yg xle didik aku dgn baik..

Aku nasihatkan dia elok2.. supaya berbaik dgn Kak Maya.. kalu dia xle juga, then lepaskan la Kak Maya tu.. ksian juga kalu diikat tanpa tali ni.. Mr B kata x sanggup sbb ksiankan anak2.. aku pesan then baik2 la dgn bini dia... stiap masalah ada jln penyelesaiaan nya.. Ada ke patut dia dia ckp xmo gak.. dan dia nak aku jaga anak2 dia.. sbb anak2 dia pandai..

Uhhh, hellooooo.. wei dah kantoi tipu aku.. lagi mau ada hati dgn aku jaga anak2 dia.. ingat aku ni apa? pastu siap ckp syg aku.. errkk helloooooo wake uppp!!! mentang2 la aku tegur ko cara baik.. bukan cara hempukkk (mcm bini ko buat) masih x insaf n serik tu... mmg dasar jantan gatal miang n x guna!!!!!

Lepas marah2 dia dgn cara baik.. aku p buat report duty dgn Kak Maya (tu pun sbb Kak Maya yg call aku.. sbb laki dia x blk umah lagi...) dan aku ckp itu shj yg mampu aku bantu, selebihnya sbg isteri pandai2 la pujuk suami.. (tp susah bila laki dah angau kat ppuan lain.. biol punya laki) dan aku nasihatkan juga agar Kak Maya jgn la buat mcm tu kat suami dia.. Ialah dosa gak tu.. kira x hormat suami..

Ahuuhhhh, lega satu masalah dah lepas.. syukur pd Allah beri petunjuk pd aku n Kak Maya.. Kalau x, xtau la aku brp lama kena tipu n berapa ramai ppuan kena tipu dgn dia.. siap janji nak kawin tu.. hahaha dgn aku pun dia ckp mcm tu.. bengong punya JANTAN.

Kepada kawan2 diluar sana, terutamanya yg dah kawin tu.. sila la pantau tingkah laku suami anda.. rajin2 la ambil tau pasal sms dia, called dia, email dia n chatting dia.. Aku bukan apa, hanya ckp berpandukan pengalaman aku (tu antara sbb takut juga nak kawin, takut suami x jujur dgn aku).. Aku ni ada pengalaman berkawan dgn suami org.. mcm2 feel aku dah jumpa.. Antara alasan yg diorang suka berikan.. ala kawan chat je, bukan jumpa ke or buat apa.. a'ah.. x buat apa la sgt.. flirting sana sini tu apa ke bendanya? ish tlg la.. kalu suami korang jumpa org mcm aku xpe gak.. aku sound direct je kalu pggl aku syg syg or ckp benda x senonoh or cinta cyber nie.. (dlm chatting ler)..

Ikhlas aku ngaku kadang2 aku kluar dgn suami org, tp hanya sbg kawan.. Dan aku selalu warning dorang.. Aku xmo ada sebarang hubungan lebih dr kawan.. (xtau la boleh pakai ke x konsep ni.. tp aku jarang2 la kluar dgn dorang.. mgkn stahun sekali 2 je) Dan selalunya aku x layan jika mereka dah lebih2 n mgatal dgn aku.. ish tlg la.. sungguh geli geleman aku n nyampah.. Kalau boleh aku xmo la kacau hak org.. sbb aku faham sgt perasaan yg umah tangga bergoyang krn org ketiga.

Kepada mereka yg masih bujang dan mencari calon suami or bf tu, hati2 la juga... jgn smp tersangkut suami org pula.. Mmg susah nak cam mereka ni hak org or suami org nie.. Aku mgkn ada tips skit.. xtau la releven ke x.. tp ni dr pengalaman aku la.. DIA mgkn suami org jika:-

1) dia tiada masa sgt utk kita.. asyik kena blk awal
2) susah nak contact dia... especially kalu mlm. (mcm2 alasan yg diberi n agak diterima pakai juga la) atau kita hanya boleh contact dia pada masa2 tertentu shj atau pd masa yg dibenarkan shj
3) sms kita pun lambat nak balas, phone call kita pun belum tentu dia leh jawap atau dia return call kita semula.
4) private number (sbb dia xnak kita leh trace dia), so hanya dia je leh call kita.. kita xle contact dia.
5) selalu tiada di saat kita perlukannya

Kalu nak lebih yakin lagi, sila la rujuk pd Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) bg di kawasan Selangor bertanya si polan2 ini sudah bernikah ke? aku rasa boleh kot tanya.. hehe ni aku kena tanya kawan JAIS aku.. boleh ke idak.

Nasihat aku berhati2 la.. bukan apa.. kalu dah terjerat dgn cinta suami org ni susah nak kluar sudah.. nanti jd mcm kawan aku sorang ni dah 6 thn bercinta dgn suami org.. yg mkn hati dia juga.. laki tu x juga cerai dgn bini dia (padahal dolu2 beriya sakan nak cerai, bini tu la bini ni la) dan yg kelakarnya anak bertambah juga.. dan dia x ambil juga kawan aku ni sbg bini no 2 pula.. Dah bukan jodoh mereka.. tp yg ksiannya kawan aku masih x dpt kluar dr perhubungan itu, walaupun diri merana n mkn hati krn SAYANG kan pd laki tersebut...

Bukan aku ckp x elok jadi bini no 2, 3 or 4 ni.. cuma ialah.. kalu boleh buat la cara baik.. jgn rosakkan rumah tangga org.. Mgkn dah korang dijodohkan bermadu.. maka redha je la..

Hahaha apa yg aku bebelkan nie?? ok ok kisah Mr B dah tamat.. aku harap.. dia n Kak Maya jgn la kacau aku sudah (henti2kan la call aku).. nanti 2 2 aku sekeh baru tau.. muahahaha dan aku turut doakan agar mereka dpt selamatkan rumah tangga mereka.

p/s- Nanti aku citer pula pasal Mr D.. tu pun ada citer menarik yg nak diciterkan.. tp nanti2 la yea..